Poznato je da je grožđe vrlo lekovito, a osim u svežem obliku možete ga kozumirati i u vidu ukusnog likera.
Bilo koju sortu grožđa da izaberete nećete pogrešiti.
Potrebni sastojci:
- 1 kg grožđa
- 500g šećera
- 1 limun (sok i kora)
- 2 štapića cimeta
- 0,5l vodke
- 1 dcl hladne prokuvane vode
- 2 kesice vanilinig šećera
Priprema:
Dobro operite grožđe, pa svaki grozd presecite na pola. Limun dobro operiti i narendajte koru, a sok iscedite.
U veću teglu stavite grožđe, narendanu koru limuna, sok od limuna, šećer, vanilin šećer i 2 štapića cimeta i dobro izmešajte.
Sve prelijte sa 0,5 l vodke i 1 dcl hladne prokuvane vode.
Teglu dobro zatvorite i odložite na tamno i hladno mesto na minimum 4 nedelje.
Nakon tog perioda procedite liker u staklenu flašu.