Recepti sa Stilom

Ćuretina s testeninom

Zagrejte puter, dodajte brašno, propržite, nalijte mlekom, dodajte muskatni oraščić i kuvajte dok se bešamel ne zgusne.
Recepti
14:06h
Ćuretina s testeninom
Ćuretina s testeninom, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g ćurećeg belog mesa
  • 15g putera
  • 30g brašna
  • 250ml mleka
  • 300g paprike
  • 15ml Ulja
  • 120g rendanog trapista
  • 600g barene testenine
  • po ukusu karija
  • po ukusu Bibera
  • po ukusu Soli

Sjedinite bešamel s ranije obarenom testeninom i rasporedite u vatrostalne činije. Na ulju propržite papriku, dodajte isečenu ćuretinu i začinite karijem. Meso i papriku rasporedite na testeninu, pospite trapistom i zapecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 200 stepeni.

SavetSveže ćureće meso se, kao i piletina, čuva u najhladnijem delu frižidera, jedan do dva dana

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs