Ono što je dodatni plus, pored voća i šećera nije vam potrebno ništa više od sastojaka, ali ni aparata, kao što je slučaj sa pripremom sladoleda. Recept potiče sa juga Italije, tačnije Sicilije, a mi ćemo vam ponuditi jednu od brojnih varijanti, jer se ne morate ograničavati na lubenicu. Granita ne samo da rashlađuje, već i izgleda efektno, kao da je satkana od kristala, a možete je ukrasiti svežim bosiljkom ili narendanom limetom. Verujemo da ste nestrpljivi, te odmah prelazimo na postupak, koji može poslužiti i kao osnova za alkoholni koktel…
Sastojci:
- 6 šolja lubenice iseckane na parčiće i očišćene od semenki
- 3 isceđene limete
- 1/3 šolje šećera
Priprema:
Prikupite sve sastojke.
Stavite ih u blender.
Isitnite ih dok ne poprime formu kaše.
Upotrebite cediljku, tako što ćete u činiju presuti smesu iz blendera, iz više puta i uz pomoć kašike.
Prespite proceđen sok u pleh srednje veličine, obložite ga plastičnom folijom i odložite u zamrzivač na 4 sata ili duže.
Na samom kraju izvadite pleh i viljuškom izmrvite.
Poslužite granitu u čašama, i dekorišite po želji.
Uživajte!