Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 200 grama tamne čokolade (65 odsto kakaa)
- 200 grama maslaca
- 130 grama šećera
- 130 grama mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za nadev:
- 250 grama kokosa
- 3 kašike maskarpone sira
- kokosovo brašno za posipanje
Čokoladna pita sa borovnicama: Desert za koji nećete paliti rernu! (RECEPT)
Priprema:
- Otopite maslac i čokoladu na laganoj vatri uz stalno mešanje.
- Jaja umutite sa šećerom dok se šećer ne u potpunosti otopi.
- Dodajte brašno i prašak za pecivo, te promešajte.
- Na kraju dodajtee i otopljenu čokoladu s maslacem, pa sve sednite.
- Biskvit pecite u plehu veličine 35 x 25 cm oko pola sata.
- Pečeni biskvit ostavite 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadite i stavite u posudu.
- Biskvit "zgnječite" rukama ili varjačom kako biste dobili kuglu koja podseća na sirovo testo.Ako biskvit ne možete lepo da oblikujete, dodajte još malo mleka.
- Postavite biskvit između dva masna papira ili provodine folije i razvaljajte na veličinu 35x35 cm.
- Preko stavite 250 grama mešavinu kokosa i maskarponea, pa biskvit zarolajte u rolat (uz pomoć papira ili folije) i stavite u stavite u frižider da odstoji najmanje pola sata.
- Kada se dobro ohladi, rolat uvaljajte u kokos, te seckajte po želji i služite.
Čizkejk sa malinama: Svi obožavaju ovaj kolač! (RECEPT, VIDEO)