U pitanju je piletina u marinadi, a sastojci za ovo jelo su za osam osoba, pa smanjite količinu ukoliko ne želite da bude toliko obimno.

Sastojci za piletinu:

  • 5 celih pilećih belih mesa
  • 250 ml sirćeta
  • 2 crna luka srednje veličine isečena napola
  • 3 šargarepe
  • 1 stabiljka celera
  • 1 lovorov list
  • 1 struk timijana
  • 1 struk svežeg origana
  • 3 kašičice soli

Sastojci za marinadu:

  • 2 crna luka oljuštena i isečena na listiće
  • 5 šargarepa oljuštenih i isečenih na kolutove
  • 10 češnjeva belog luka
  • 250 ml maslinovog ulja
  • 3 lista lovora
  • 4 struka origana
  • 3 struka timijana
  • 500 ml belog sirćeta
  • 125 ml vode

Način pripreme:

Pomešati pileće belo meso s ostalim sastojcima, dodati vodu da sve u njoj ogrezne i kuvati dok sve ne omekša. Ocediti pileće meso i pustiti da se ohladi, skinuti kožicu i kosti. Preliti marinadom i ostaviti da stoji najmanje dva sata.

Za marinadu:

Propržiti crni luk, šargarepu i beli luk na ulju dok luk ne porumeni. Ubaciti začinsko bilje i mešati još jedan minut. Dodati sirće i vodu i mešati 10 minuta da se začini izmešaju. Ubaciti pileće belo meso, pustiti da sve provri i mešati još pet minuta. Skloniti s vatre i pustiti da se potpuno ohladi.

Ovaj recept je jedan od mnogih iz knjige Gvadalupe Riviera i Mari-Pjer Kole "Fridine fijeste: Recepti i sećanja na život sa Fridom Kalom", a sigurni smo da će vaši gosti biti oduševljeni ovim meksičkim specijalitetom.

Slavna meksička umetnica Frida Kalo nije ostavila iza sebe samo dela kojima se dive ljudi širom sveta, već je vreme volela da provodi i spremajući tradicionalna meksička jela, koje je njen muž, slikar Dijego Rivera s radošću jeo. Pred vama je jedan od više od 100 recepata koji su ostali iz Fridine kuhinje!