Sastojci: 3 velika krompira s korom, 400 ml punomasne kisele pavlake, 300 g rendanog kačkavalja, glavica crnog luka, so i biber po ukusu.

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Krompire dobro operite, osušite ih i svaki posebno zamotajte u aluminijsku foliju. Svaki krompir izbockajte nožem na nekoliko mesta.

Krompire stavite u rernu oko 75 minuta, odnosno dok ne budu termički obrađeni do kraja. Izvadite ih iz rerne i pustite da se potpuno ohlade. Možete ih staviti i u frižider ili ostaviti preko noći.

Pečeni krompir s korom, pa dodajte izrendan kačkavalj i pavlaku. Posolite i pobiberite po želji. Dodajte iseckan luk.

Pažljivo pomešajte sve sastojke pomoću dve viljuške. Obavezno koristite viljuške i to lagano, da ne biste sve zajedno pretvorili u pire.

Prebacite krompir u podmazanu posudu i pecite na 220 stepeni oko pola sata. Uživajte!

Neobičan način pripreme daje baš savršen ukus