Recept za svaki dan

Hranljive posne projice: Ukusno pecivo sa semenkama i blitvom

Topli zalogaji za sočan doručak ili večeru

Recepti
Autor:
Hranljive posne projice: Ukusno pecivo sa semenkama i blitvom
Foto: Shutterstock

Sastojci: 3 šolje pšeničnog brašna, 3 šolje projinog brašna, 3 šolje kisele vode, prašak za pecivo, šolja maslinovog ulja, 30 g susama, 30 g semenki suncokreta, 30 g lanenog semena, 100 g blitve, kašičica soli.

Priprema: Pomešajte kiselu vodu i ulje, dodajte prašak za pecivo, oba prosejana brašna i mešajte da dobijete glatku smesu. Iseckajte svežu blitvu i umešajte je, pa dodajte susam, suncokret, lan i so.

Još malo izmešajte, zatim smesu izlijte u nauljene kalupe za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs