Sastojci:
- 2 pomorandže
- 6 velikih jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1 1/4 šolje šećera
- 2 šolje mlevenih lešnika ili brašna od lešnika
- 1/2 šolje kakaa
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
- šećer u prahu
Najlepša posna lešnik bajadera: Može da stoji i nedelju dana, a ukus se ne menja! (RECEPT)
![](/data/images/2019/12/06/20/206023_shutterstock-241990297_ff.jpg?ver=1575662195)
Priprema:
- Stavite pomorandže u srednje veliku posudu za kuvanje ili u tiganj i prekrijte ih vodom.
- Kada voda proključa stavite poklopac i smanjite vatru.
- Kuvajte pomorandže oko dva sata dok ne postanu mekane.
- Kada se ohlade, presecite ih na pola i uklonite iz njih velike semenke.
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusovih, te stavite pomorandže u blender i blendajte dok se ne pretvore u kašu. Trebalo bi da dobijete šolju i po pirea od pomorandži.
- Dodajte ostale sastojke, osim šećera u prahu i blendajte dok se ne sjedine.
- Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena ili dok čačkalica zabodena u sredinu torte ne izađe čista.
- Kad se torta ohladi, pospite je šećerom u prahu ili stavite premaz po želji.