Kestenje nešto čega ima u izobilju tokom jeseni, pa je pravljenje kesten pirea, najbolji načina da se iskoristi.

Priprema ovog desertaje vrlo jednostavna, a svi će ga voleti.

Biće vam potrebno:

Mnoge domaćice greše kod ključne stvari: Uz pomoć ova 2 trika skuvaćete perfektnu testeninu!

Priprema:

Pre nego što počnete da ih kuvate, napravite mali rez na vrhu svakog kstena. Nakon toga ih stavite u šerpu, prelijte vodom i barite oko 30 minuta. Kada su gotovi, oljuštite koru.

U 150 ml vode dodajte šećer i pustite da provri, a nakon toga dodajte i rum. Ostavitesirup da se ohladi nekoliko minuta.

Kada je sirup ohlađen, ublenderstavite kestenje i miksajte, povremeno dodavajući i sirup.

Kesten pire posližite sašlagomi po želji dekorišite izrendanom čokoladom. Naprvite od njega oblik torte ili ga poslužite u staklenoj posudi.

Pire krompir sa spanaćem: Kombinacija ukusa koja obara s nogu! (RECEPT)

Ova poslastica je definitivnoprva asocijacija na najšarenije godišnje doba