Kestenje nešto čega ima u izobilju tokom jeseni, pa je pravljenje kesten pirea, najbolji načina da se iskoristi.
Priprema ovog desertaje vrlo jednostavna, a svi će ga voleti.
Biće vam potrebno:
- 1 kg kestena
- 150 ml vode
- 60 gramašećera
- 40 ml ruma
- 100 g vanilinog šećera
- 200 ml šlaga
- Izrendanačokolada za ukrašavanje
Priprema:
Pre nego što počnete da ih kuvate, napravite mali rez na vrhu svakog kstena. Nakon toga ih stavite u šerpu, prelijte vodom i barite oko 30 minuta. Kada su gotovi, oljuštite koru.
U 150 ml vode dodajte šećer i pustite da provri, a nakon toga dodajte i rum. Ostavitesirup da se ohladi nekoliko minuta.
Kada je sirup ohlađen, ublenderstavite kestenje i miksajte, povremeno dodavajući i sirup.
Kesten pire posližite sašlagomi po želji dekorišite izrendanom čokoladom. Naprvite od njega oblik torte ili ga poslužite u staklenoj posudi.
Ova poslastica je definitivnoprva asocijacija na najšarenije godišnje doba