Prvi način:
- Od testa napravite jednake loptice, najbolje je da ih izmerite na vagici.
- Svaku lopticu razvucite oklagijom u oblik zaobljenog trougla, tako da jedan vrh bude oštriji.
- Dlanovima lagano umotajte krajeve dugačkih strana, okrenite trougao naopačke, stavite nadev na kratku stranu i umotajte kiflicu, tako što oštri vrh ostavljate odozdo, kako se ne bi otvorio tokom pečenja.
Kiflice će nakon pečenja imati zaobljen oblik i savršeni ukus.
Domaće kiflice sa sirom i šunkom: Doručak koji se večno pamti! (RECEPT)
Drugi način:
- Razvijte okruglu koru od testa i nožem za picu nasecite krug na 8 ili više delova. Broj trouglova zavisi od toga koliko želite da su vam velike kiflice.
- Svaki trougao umotajte, a pre toga stavite nadev na kraću stranu trougla. Kada su trouglovi duži će biti bolje, jer će kiflica biti uvijena bolje i nema opasnosti da nadev isteče tokom pečenja.
Treći način:
- Napravite jednake loptice od testa i da svaku razvijete u trougao.
- Stavite nadev, slatki ili slani, i onda oštri vrh nasečete na 3 mesta nožem, a kiflicu umotate. Kada je umotate, prorezi koje ste napravili ostaće odozgo i kiflice će imati veoma interesantan izgled.
Četvrti način:
- Formirajte zaobljen trougao, ali se polovina bez nadeva pritiska rolerom za testo koji pravi rešetku. Kada se nakon toga kiflica umota, ona ima oblik rešetke.
Pamuk kiflice sa puterom i sirom: Vazdušaste i meke! (RECEPT, VIDEO)