Ovaj receptje vrlo jednostavan i gotovo svi mogu da naprave ovu ukusnu poslasticu.
Sastojci:
- 1/2 šoljice vode
- 4 šoljice svežih malina
- 1/4 hladne vode
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 1/2 šoljicašećera
- 1 kašičica limunovoga soka
- Patišpanj
Priprema:
Zagrejte, na srednjoj temperaturi, 1 šolju malina i 1/2 šolju vode. Kuvajte i mešajte sve dok maline ne omekšaju, odnosno oko 5 minuta.
Stavitemalineu sito kako biste odvojili semenke, pa ih vratite u šerpu u kojoj ste ih kuvali.
Mešajtekukuruzni skrob i 1/4 hladne vode u posudi dok se ne otopi, pa to pomešajte sa skuvanim malinama i dodajte šećer. Kuvajte sve zajedno, mešajući, oko 5 minuta.
Na kraju, dodajte sok odlimunai ostavite da se umak od malina ohladi na sobnoj temperaturi.
Preko patišpanja stavite ostale maline, pa prelijte pripremljenim umakom i ostavite da se hladi.
(stil.kurir.rs)
Maline obiluju vitaminima i imaju niz benefita za organizam, a kada od njih napravite poslasticu, dobijete prave ukusne i zdrave zalogaje
Maline obiluju vitaminima i imaju niz benefita za organizam, a kada od njih napravite poslasticu, dobijete prave ukusne i zdrave zalogaje