Ova količina će vam biti dovoljna z a24 manja mafina
Sastojci:
- 1/4 šoljice mekog brašna
- 1/3 šoljice šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičica soli
- 1 jaje
- 1 grčki jogurt
- 1/2 šoljice maslaca (rastopljenog i ohlađenog)
- 3 šoljice mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Šaka borovnica
Idealna za tropske temperature: Sočna i kremasta torta sa dinjama! (RECEPT)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°.
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
U drugoj posudi, umutite jaje sa jogurtom, maslacem, mlekom i vanilom.
Pomiješajte suve i tečne sastojke, a zatim dodajte borovnice. Sipajte testo u kalup za mafine i pecite oko 30 minuta.
Proverite pomoću čačkalice da li su muffini pečeni.
Po receptu Dženifer Garner: Zapečene smokve sa bademima i sirom! (RECEPT)