Sastojci:
- 3-4 zrela paradajza srednje veličine
- 1 zelena paprika
- 1 mali krastavac
- 1/4 glavice crnog luka (ili više, po želji)
- 2 čena belog luka
- 1 kriška starog hleba
- 2 kašike sirćeta
- 100 ml maslinovog ulja
- so
- biber po ukusu
- 1/2 kašičite sitno seckane ljute paprike
- hladna voda po potrebi
Popravite mu ukus za tili čas: Uz ovih 5 saveta sok od paradajza vam neće biti gorak i kiseo!
Za serviranje:
- sitno seckan paradajz
- 1 krastavac
- prepečen hleb po ukusu
Priprema:
- Paradajz, luk, beli luk i krastavac oljuštite, a papriku operite.
- U blender stavite krišku starog hleba izlomljenu na komade, nalijte malo vode da se hleb blago natopi, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa dodajte crni i beli luk.
- Izblendajte da dobijete pastu.
- Dodajte krastavac kojem ste uklonili semenke, papriku i paradajz isečene na komade i blendajte dok se sve ne sjedini.
- Po potrebi dodajte vodu da dobijete gustinu supe koja vam prija i odgovara.
- Posolite, pobiberite i dodajte ljutu papričicu po ukusu.
- Supu ohladite u frižideru pre služenja. Možete joj dodati i neku kocku leda, kako biste ubrzali hlađenje.
- Servirajte supu uz dodatak sitno seckanog povrća ili komadiće prepečenog hleba.