Metabolizam, ali i zdravlje creva zavisi isključivo od hrane koju jedemo. Za one koji ne podnose gluten, predlažemo hleb bez brašna i kvasca. Ovaj hleb obiluje vlaknima, proteinima i zdravim mastima. Jednostavno se sprema, a idealn se kombinuje uz bilo koje jelo.
Jedna šnita ovog hleba može da vam obezbedi energiju dovoljnu za 6 radnih sati.
Sastojci: 3 šolje oraha, grubo seckanih; pola šolje lešnika; 2 šolje sirovog badema; 2 šolje mešanog semena (suncokret, bundeva, lan); 5 jaja; 1/3 šolje maslinovog ulja, 1 kašičica morske soli.
Priprema: U jednoj činiji pomešajte orahe, lešnike, badem i semena. U drugoj činiji pomešajte jaja, maslinovo ulje i so. Zatim sjedinite sadržaj ove dve činije. Zagrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa i pecite hleb oko sat vremena.
Kada se hleb ispeče, izvadite ga iz rerne, ostavite ga da se ohladi u plehu a zatim secite na kriške. Kriške držite u frižideru dok ne pojedete sve.
Godečke mekike na masti: Ovako dobro pecivo nikad niste jeli! (RECEPT)