Potrebno je: 100 ml vode; 350 gr šećera; 160 gr oraha; 160 gr keksa; 150 gr margarina posnog; malo ekstrata ruma.
Fondan: 250 prah šećera; 4 kašike vode vruće; 1 kašika ulja; 1 kašičica soka limuna
Priprema: U šerpu staviti šećer dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.
Sve dobro izmešati i razliti u pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko 2 sata...
Bakin vrhunski posni ručak: Krompir sa koprivama u rerni! (RECEPT)
U dublju šerpu staviti šećer u prahu dodavati vodu i mešati dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohladjenog kolača i izravnati.
Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne. Seći na štangle i sladiti se...
Izvor: Kod bake u gostima