Sastojci:
- 400 g šampinjona
- oko 40 g putera
- 1 glavica crnog luka
- 1 čeno belog luka
- 1 kašičica soli
Punjene pečurke sa slaninicom: Savršeno predjelo ili lagani obrok! (RECEPT)
![](/data/images/2019/03/03/13/185637_shutterstock-1263081370_ff.jpg?ver=1551617752)
- prstohvat mlevenog bibera
- 1 kašičica suvog začina
- 3 kašike brašna
- 6 dl mleka
- pola kašičice muškatnog oraha
- 2 dl kisele pavlake
Priprema:
Šampinjone oprati, ocediti i iseckati po želji. Potom propržiti na puteru sitno iseckan crni luk. Dodati iseckan beli luk, pa iseckane šampinjone i pržiti uz povremeno mešanje oko 10 minuta. Dodati so, biber i suvi začin.
Kada tečnost koju su pustili šampinjoni počne da se smanjuje, dodati brašno i propržiti ga kratko, mešajući varjačom.
Pomalo dolivati hladnog mleka, neprestano mešajući. Kako sos postaje gušći, dolivati po malo mleka i mešati. Mleko nalivati sve dok se ne dobije željena gustina sosa.
Dodati još malo soli i suvog začina po ukusu, pa narendati muškatni oraščić.
Kada je dobijena zadovoljavajuća gustina, skinuti šerpu sa vatre, dodati kiselu pavlaku i mešati dok se ne sjedini sa ostatkom sosa.
Uživajte, prijatno!
Ručak na brzinu: Napravite rižoto sa šampinjonima, kremasti ukus obara s nogu! (RECEPT)