Recepti sa Stilom

Rolovano belo meso

Ukusno jelo za kvalitetan porodični ručak
Recepti
20:08h Autor:
Rolovano belo meso
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 plava patlidžana srednje veličine
  • So
  • 4 bela mesa
  • senf
  • suvi začin od povrća
  • 100g slanine
  • 100g kačkavalja
  • Ulje
  • Za sos:
  • 500g paradajza
  • bosiljak
  • biber
  • kašika butera

PripremaPlavi patlidžan oljuštiti i uzduž iseći na tanje šnite. Posoliti ih i ostaviti u cediljci da se dobro ocene. Višak tečnosti upiti salvetom. Zatim ih sa obe strane ispržiti na 4 kašike vrelog ulja. Pržene šnite staviti na papirni salvet da upije višak masnoće.

Belo meso iseći na šnicle i blago izlupati tučkom. Svaku šniclu namazati senfom i posuti suvim začinom. Preko mesa staviti šnit patlidžana, i po širini štapić slanine i kačkavalja. Uviti u rolnu i čačkalicom pričvrstiti, pa pržiti na vrelom ulju da meso malo porumeni.

Sos: paradajz iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Kada tečnost ispari skinuti sa vatre, umešati buter, posoliti i pobiberiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs