Obratite pažnju

Fascinantno: 7 znakova koji otkrivaju pol deteta!

Pol bebe možete odrediti po tome u kojem ste godišnjem dobu začeli, kao i po tome koji posao radi vaš partner
Vaše dete & vi 18.01.2014. - 19:58h Autor: Yumama.com
Foto: Shutterstock

Na pol bebe mogu uticati različiti faktori iz životnog okruženja budućih roditelja. Otkrijte sedam pouzdanih pokazatelja za utvrđivanje pola bebe.

 

Mnoge mame su u prilici da čuju različite teorije i pretpostavke o ranim pokazateljima pola, koji se manifestuju promenom izgleda trudnice. Ovakve teorije, ipak, mnogi nazivaju "bapskim pričama", ali postoje i objektivni pokazatelji iz života koji mogu pomoći roditeljima da ne pogreše pri odabiru boje za krečenje sobe namenjene dolazećem detetu.

 

Koliko imate godina?
Ukoliko ste zatrudneli nešto kasnije u životu, verovatnoća da ćete postati mama devojčice je daleko veća. Naučnici su utvrdili da žene starije od 35 godina čiji su partneri stariji od 40 češće dobijaju decu ženskog pola, zbog uticaja hormona na žensko telo u tom periodu života i kvaliteta spermatozoida. Naime, telo muškaraca starijih od 40 godina proizvode manje spermatozoida koji su zaslužni za rađanje muške dece. Takođe, ređi seksualni odnosi dovode do toga da do oplođenja dolazi sredinom plodnih dana, kada se začinju devojčice.

 

Da li živite s partnerom?
Jedno istraživanje, u kojem je učestvovalo 86.000 roditelja, pokazalo je da parovi koji žive zajedno nešto češće dobijaju dečake. Utvrđeno je da je nešto više od polovine ispitanika koji su živeli s partnerom (51.1%) na svet donelo decu muškog pola, ali nauka još uvek nije uspela da odgovori na pitanje zbog čega je tako.

 

Osećate li mučninu?
Ako mučninu osećate češće
nego što je to bio slučaj s vašim prijateljicama u njihovim trudničkim danima, moguće je da ćete vrlo brzo postati mama jedne devojčice! Poređenjem trinaest različitih istraživanja, utvrđeno je da je 55 procenata beba rođenih od strane majki koje su se tokom trudnoće žalile na mučnincu – ženskog pola. Stručnjaci veruju da je uzrok mučnine povišen nivo estrogena u krvi.

 

Živite zajedno manje od godinu dana?

Ako je veza još uvek sveža i uzbudljiva, veća je verovatnoća da ćete uživati u češćem i strastvenijem seksu. Česti seksualni odnosi učiniće spermu lakšom – ovakvi spermatozoidi imaju manje glave i kraće repove, plivaju lakše kroz manje „gostoljubivu“ plodnu sluz, što se, uglavnom, događa na početku i kraju plodnih dana ciklusa. Ovakvi spermatozidi zaduženi su za rađanje dečaka, dok su oni koji stižu do jajne ćelije sredinom ciklusa odgovorni za rađanje devojčica. Čest seks, dakle, povećava šanse da će se začeće dogoditi u prvim ili poslednjim satima plodnih dana, čime se verovatnoća da ćete postati majka dečaka

 

Začeli ste bebu tokom zime?
U nekim zemljama, više devojčica začeto je tokom zimskih meseci, dok je veći broj dečaka začet tokom leta. Štaviše, ova zanimljivost primećena je i u životinjskom svetu, na iznenađenje farmera koji su pratili rođenja svoje stoke. Objašnjenje za ovaj fenomen moglo bi se naći u bakterijskim infekcijama koje se češće javljaju tokom zime, a spermatozoidi koji daju dečake i muški embrioni su slabiji od ženskih, zbog čega će „zimske“ mame češće dobiti devojčice.

 

Da li ste pod stresom?

Statistika je pokazala da se dečaci rađaju za vreme neprekidnog stresa, kao što su ratni periodi. Nauka je ovaj fenomen objasnila povećanjem nivoa testosterona i kortizola usled dugotrajnog stresa, ali stručnjaci dodaju da je još uvek previše toga u vezi sa začećem nejasno.

 

Čime se tata bavi?
Sprovedeno je više istraživanja na temu povezanosti očevog zaposlenja s polom deteta. Ona su pokazala da posao koji podrazumeva zagađenje ili stresne situacije može kao rezultat dati rađanje devojčica. Među tatama ženskog pola tako su se našli profesionalni vozači, ronioci, piloti...

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...