Obratite pažnju

5 zapovesti za roditelje: Ovako ćete podići dečji imunitet na maksimum!

Pre svega, deca moraju svakog dana da provedu vreme na svežem vazduhu

Vaše dete & vi
Autor:
5 zapovesti za roditelje: Ovako ćete podići dečji imunitet na maksimum!
Foto: Shutterstock

Sa dolaskom hladnog vremena, većina roditelja izbegava da izvodi decu napolje, verujući da će se tako lakše razboleti. To je greška broj 1! Deci je za zdravlje potreban čist i svež vazduh, kao i druženje sa drugom decom, umesto stavljanja "pod stakleno zvono"!

Sledećih 5 koraka ključni su u izgradnji dečjeg imuniteta:

1. Izloženost virusima i bakterijama

Ako dete čuvate zaštićeno od svega, jednom kad se izloži virusu ili najbezazlenijoj bakteriji, teže će je podneti nego druga deca koja su češće izložena dežurnim krivcima za dečje bolesti, jer tako postaju otporniji.

2. Dalje od duvanskog dima

Što je dete manje, štetni uticaj duvanskog dima je veći. Boravak na hladnom vazduhu mnogo će više uraditi za dečji imunitet od toplog vazduha ispunjenog dimom cigarete. Samo treba da dete adekvatno obučete i svi problemi su rešeni!

3. Ishrana

Svi znamo koliko je zdrava ishrana važna za jak imunitet, jer obiluje vitaminima, mineralima, vlaknima i antioskidansima, koji udruženim snagama grade jak odbrambeni sistem u telu. Znamo da je teško i da deca pretežno odbijaju zhdrave namrinice, ali morate da se potrudite da pronađete način da vaše dete svakog dana pojede bar po jednu porciju voća i povrća.

foto: Ilustracija / Shutterstock

4. Pranje ruku

Pre i posle jela treba ruke prati, nemoj da te za to opominje mati... Zapravo, pre i posle jela, nakon odlaska u toalet i dolaska spolja dete mora da opere ruke. Dok su mali, o tome morate vi da vodite računa, jer se deca često dodiruju rukama po licu, nosu, očima i ustima, a ako su im ruke prljave, lako će se zaraziti.

5. Prevencija

Pored svega navedenog, ubacite i dodatke ishrani koji će pomoći uspostavljanju i održavanju prirodnog balansa crevne mikroflore, i tako doprineti izgradnji jakog imuniteta deteta. Odličnim se pokazao ProbioKid Immuno, dijetetski proizvod koji predstavlja mešavinu 3 soja probiotika i jedan prebiotik sa snažnim sinbiotičkim delovanjem.

Posebno se preporučuje deci sa atopijskom konstitucijom, deci sklonoj alergijama, čestim infekcijama i mališanima koji kreću u vrtić ili često primaju antibiotike. ProbioKid Immuno preporučuje se svakom detetu za jačnje imuniteta i očuvanje opšteg zdravlja, naročito u periodu odmora, prelaznog doba ili promene ishrane, kada su deca najsklonija crevnim infekcijama.

Odličan je dodatak uz terapiju antibioticima, jer sprečava narušavanje crven emikroflore, koje je jedna od najčešćih nuspojava antibiotika.

ProbioKid Immuno mogu da koriste i trudnice u trećem trimestu, kao i dojilje, kako bi ojačale svoj i imunitet svoje bebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs