Borimo se za budućnost

Majke iz Srbije stale uz JEZDU: Neću da mi SIN dovede STARLETU za snajku!

Dragi roditelji, nekultura je ovladala svetom! Hajde da se udružimo i izborimo za budućnost naše dece!

Vaše dete & vi
20:53h Autor:
Majke iz Srbije stale uz JEZDU: Neću da mi SIN dovede STARLETU za snajku!
Foto: Shutterstock

Intervju našeg proslavljenog glumca Nenada Jezdića uzdrmao je Srbiju. Njegovih nekoliko redova o današnjim devojkama koje se oblače, kako je on to grubo rekao, "kao kurve", i koje sutra treba da vaspitavaju svoju decu, mene kao majku naterao je da se dobro zamislim!

"Žene i majke vode rat na svoj način. To su one majke, svete, one koje su čekale svoje muževe, svoje braniče i koje su produžile ovaj narod. Gde su sad te majke? Gde su sad i koje su to majke koje će svoju decu i sinove da vaspitaju? Gde je tu život, gde je muškost, gde prilježnost, gde su materinski i očinski instikti nestali? U golom pupku? U pirsingu? Kako mislimo mi da opstanemo? To je sveti rat, rat nad ratovima koji mi moramo da dobijemo", rekao je Jezda i u ovim rečima objasnio tihu tragediju koja uništava našu decu!

Majka sam muškog deteta, ali me ova situacija isto boli kao roditelje ženske dece! Da, slažem se sa Jezdom i obično se ovakve teme odnose na vaspitanje devojčica koje treba savetovati da ne postanu "lake", da ne "trpaju" silikone u svoje telo i da ne šetaju "gole" po gradu, ali i ja kao majka muškog deteta dobro sam se zamislila! Šta ako mi sin ovakvu devojku dovede kući i odluči da ona bude njegova buduća supruga?

Ne, nemam predrasude i ne mislim da stil oblačenja može da oda nečiji karakter! Znam da ćete me odmah napasti, ali slažem se sa vama da ako je devojka zakopčana do grla ne znači da je svetica i snajka koju će svaka majka poželeti. Ali ono što moramo priznati jeste da prvi pogled na starlete (zanimanje koje se nedavno pojavilo) iz čijih usana, grudi ili zadnjice "puca" silikon, ne odaje utisak vredne žene, nekog ko je spreman da podiže decu i bori se za čitavu porodicu!

Devojka koja zna čemu teži, zna prave vrednosti života i jasno vidi svoj cilj, sigurno ne šeta ulicom otkrivajući većinu svog tela, ne trpa silikone bez mere i ne zarađuje tako što po klubovima zabavlja muškarce od separea do separea, a za uzvrat dobije po koju krpicu, putovanje, torbicu i time se diči po društvenim mrežama! Da li je to uspeh? Da li biste takvu devojku želeli za svog sina? Ja ne bih!

Ok, znam da će sada uslediti komentari tipa "dok je mlada treba da pokazuje", "ne treba žena da bude zavijena u odoru i da ne sme da joj se vidi ni deo kože", "borile su se za svoju ravnopravnost i ne treba da odustanu"... I ja se delimično slažem sa vama, ali hajde da razmislimo!

Prva sam za ravnopravnost i borbu protiv bilo kakvog nasilja nad ženama, ali to ne znači da treba da idemo golišave i da izazivamo, već da imamo ista prava u porodici, na poslu, u društvu, i da u svakom trenutku budemo dame!

Da li ste nekada videli muškarce sa silikonima koji golišavi šetaju ulicom i nabacuju se devojkama? Čisto sumnjam! I hajde sad da razmislimo, je li to ravnopravnost za koju smo se godinama borile?

Kako odgajati samouverenu i snažnu devojčicu: Ako ovako vaspitavate ćerku, ne brinite za njenu budućnost!

foto: Shutterstock

Volela bih da napomenem i da nisam "stara majka" sa "zatucanim" pogledima na svet već imam 28 godina i sina od 2 godine! Ali već sada se brinem za njegovu budućnost, jer kao i svaka majka svom detetu želim samo najbolje i jednog dana kada mene ne bude blizu njega!

Naravno, i ja sam bila tinejdžerka, i ja sam izlazila sa društvom, nosila haljinice i suknjice! Imala sam i ja momke, bila ostavljena i patila, ali i ostavljala! Međutim uvek sam imala svoj cilj, znala šta želim u životu i borila se svojim poštenim i vrednim radom za to! Nije uvek bilo lako, sati i dani učenja, mnogo odricanja i živaca su uloženi, ali ostvarila sam dosta i još se borim, i boriću se ceo život!

Gledala sam i ja svoju okolinu, a i tada je bilo devojaka lakog morala, kao i u svako doba, ali nikada nisam želela da se ugledam na njih. Uvek sam se ugledala na bolje i gde god da sam krenula u glavi sam imala samo jednu misao: "Ne želim da obrukam svoju porodicu, a pogotovo ne svog brata koji je samo nekoliko godina stariji od mene!"

Zašto da dozvolim da on izađe u grad i da mu govore gde i sa kim je njegova sestra bila, kako se razvalila od alkohola i kako se vuče sa nekim matorcima, kriminalcima i slično? Zašto da se moj brat kog najviše na svetu volim vrati kući pognute glave zbog mog izgleda ili ponašanja? Nikada nisam sebi dozvolila takve stvari, a isto tako ću učiti i svoju decu! Za sada mog dečaka, a nekada, ko zna možda i devojčicu!

Kako naučiti dete da bude pozitivno: Da odrasta srećno, nikad razočarano i pesimistično!

foto: Shutterstock

I da, neću ga vaspitati da "ide za maminom suknjom", da "igra po njenim pravilima", da bude "šmoklja" jer ste me verovatno već tako ocrnili iako nisam završila svoje misli! Učiću ga da bude muškarac koji zna da se bori za sebe i svoju porodicu jednog dana, da donosi ispravne odluke, da ne naseda na "lake" žene koje će da mu uzmu sve, a onda ga ostave i odu kod drugog kojeg dalje mogu da "crpe", već da za sebe nađe suprugu sa kojom će moći da se razume, da imaju slične ciljeve i da zajedno teže pravim vrednostima, jer će takvo vaspitanje i oni preneti svojoj deci!

Ako naučim svog sina šta su prave vrednosti, i on će znati da nauči svoje dete i na taj način nemamo razloga da brinemo za budućnost generacija koje dolaze!

Dragi roditelji, nekultura je ovladala svetom! Hajde da se udružimo i izborimo za budućnost naše dece! Živimo sa stilom i tako učimo i svoju decu! Za to nam nisu potrebni milioni nego zdrav razum!

(Stil / R.J.)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs