Ne odustaje od roditeljstva

Ostoja dobio sina u 80. godini: Srbin o kom bruji region! Sledeće godine planira ćerku! (FOTO)

Tek mesec - dva pred porođaj saznala je da je trudna.

Vaše dete & vi
Autor:
Ostoja dobio sina u 80. godini: Srbin o kom bruji region! Sledeće godine planira ćerku! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Domaću javnost iznenadila je pomalo nesvakidašnja vest o jednom Srbinu iz Republike Srpske koji ni u devetoj deceniji svog života ne odustaje od roditeljstva.

Ostoja Varčar, poljoprivrednik iz Razboja kod Srpca u Republici Srpskoj, nedavno je u svojoj osamdesetoj godini života dobio sina Stefana. Ali, ni ovde ne planira da se "zaustavi". Ostojina supruga Sanja, sa kojom ima još dvojicu sinova Milana (21) i Savu (17), mlađa je 38 godina od njega, a kaže da sa suprugom planira i ćerku iduće godine, na šta se Ostoja smeši, odobravajući njen predlog. Mali Stefan, koji dobro napreduje, priča ovaj srećni bračni par, uneo je radost u njihovu porodicu i kuću. Sanji najviše pomaže Ostojina sestra Desa (84), koja je posle penzionisanja u Novom Sadu došla da živi sa njima u rodni kraj. "Za ljubav i porodičnu sreću godine nisu nikakva prepreka. Sanja i ja smo se zavoleli u Sarajevu, posle izbeglištva iz Zenice. To je bila ljubav na prvi pogled, mada sam ja imao još jedan brak i tri ćerke", ispričao je Ostoja, koji je zakoračio u devetu deceniju života.

Otac koji je među prvima u Srbiji uzeo porodiljsko: Bilo je teško ali veselo, a onda je došlo do tužnog obrta!

On kaže da je Sanju upoznao radeći u krompirištu u okolini Sarajeva, a do tada je bio građevinac u Zenici. "Stefan me podmladio i mene i naš brak prosvetlio. Samo želim da bude zdrav, a sreća će svakako doći", priča Ostoja, hvaleći se svojom vitalnošću. Sanja kaže da je on dobar i vredan, posvećen njoj i deci. "Srećna sam, naš brak je uspešan. Stefan je kruna toga. Iskreno, nisam verovala da sam trudna, otišla sam kod lekara smatrajući da je nastupio klimaks, a onda sam saznala, mesec dva pre porođaja, da sam trudna", priča Sanja.

Rodila se sa manje od 500 grama: Zapanjila je svet a onda se desilo čudo! Evo kako izgleda 3 godine kasnije (FOTO)

Strahovala je za ishod jer joj je pre nekoliko godina odstranjen bubreg, ali je sve ipak proteklo u najboljem redu. Prinova u porodici Varčar je hit u Lijevče polju. Svi ovu porodicu smatraju vrednom i uzornom te se nadaju da će mali Stefan imati srećno detinjstvo. Njima je pomoć potrebna jer žive u teškim uslovima, ali se ipak ne žale. Stefan je rođen 1. maja u Opštoj bolnici Gradiška, težak je 3,5 kilograma, a dugačak 53 centimetra. Ime je dobio po Svetom Stefanu, krsnoj slavi porodice Varčar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs