Ne odustaje od roditeljstva

Ostoja dobio sina u 80. godini: Srbin o kom bruji region! Sledeće godine planira ćerku! (FOTO)

Tek mesec - dva pred porođaj saznala je da je trudna.

Vaše dete & vi 11.05.2018. - 19:33h Autor: Srpskainfo
Foto: Shutterstock

Domaću javnost iznenadila je pomalo nesvakidašnja vest o jednom Srbinu iz Republike Srpske koji ni u devetoj deceniji svog života ne odustaje od roditeljstva.

 

Ostoja Varčar, poljoprivrednik iz Razboja kod Srpca u Republici Srpskoj, nedavno je u svojoj osamdesetoj godini života dobio sina Stefana. Ali, ni ovde ne planira da se "zaustavi".

Ostojina supruga Sanja, sa kojom ima još dvojicu sinova Milana (21) i Savu (17), mlađa je 38 godina od njega, a kaže da sa suprugom planira i ćerku iduće godine, na šta se Ostoja smeši, odobravajući njen predlog.

Mali Stefan, koji dobro napreduje, priča ovaj srećni bračni par, uneo je radost u njihovu porodicu i kuću. Sanji najviše pomaže Ostojina sestra Desa (84), koja je posle penzionisanja u Novom Sadu došla da živi sa njima u rodni kraj.

"Za ljubav i porodičnu sreću godine nisu nikakva prepreka. Sanja i ja smo se zavoleli u Sarajevu, posle izbeglištva iz Zenice. To je bila ljubav na prvi pogled, mada sam ja imao još jedan brak i tri ćerke", ispričao je Ostoja, koji je zakoračio u devetu deceniju života.

 

Otac koji je među prvima u Srbiji uzeo porodiljsko: Bilo je teško ali veselo, a onda je došlo do tužnog obrta!


On kaže da je Sanju upoznao radeći u krompirištu u okolini Sarajeva, a do tada je bio građevinac u Zenici.

"Stefan me podmladio i mene i naš brak prosvetlio. Samo želim da bude zdrav, a sreća će svakako doći", priča Ostoja, hvaleći se svojom vitalnošću.

Sanja kaže da je on dobar i vredan, posvećen njoj i deci.

"Srećna sam, naš brak je uspešan. Stefan je kruna toga. Iskreno, nisam verovala da sam trudna, otišla sam kod lekara smatrajući da je nastupio klimaks, a onda sam saznala, mesec dva pre porođaja, da sam trudna", priča Sanja.

 

Rodila se sa manje od 500 grama: Zapanjila je svet a onda se desilo čudo! Evo kako izgleda 3 godine kasnije (FOTO)


Strahovala je za ishod jer joj je pre nekoliko godina odstranjen bubreg, ali je sve ipak proteklo u najboljem redu.

Prinova u porodici Varčar je hit u Lijevče polju. Svi ovu porodicu smatraju vrednom i uzornom te se nadaju da će mali Stefan imati srećno detinjstvo. Njima je pomoć potrebna jer žive u teškim uslovima, ali se ipak ne žale.

Stefan je rođen 1. maja u Opštoj bolnici Gradiška, težak je 3,5 kilograma, a dugačak 53 centimetra. Ime je dobio po Svetom Stefanu, krsnoj slavi porodice Varčar.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...