Neočekivana posledica

Mlada majka premrla od straha: Dojila sam ćerkicu, kada je počela čudno da se ponaša! (FOTO)

Tražila je još i još, a majka je tada shvatila da je njeno mleko potpuno ružičasto

Vaše dete & vi
19:46h Autor:
Mlada majka premrla od straha: Dojila sam ćerkicu, kada je počela čudno da se ponaša! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Majka malene devojčice koju još uvek doji, rekla je da je zamalo dobila srčani udar kad je videla boju svog mleka, koje je tog dana bilo roze.

Žena iz Australije, koja je htela da ostane anonimna, hranila je svoju 16-mesečnu ćerkicu, koja je u jednom trenutku počela drugačije da se ponaša. Tražila je još i još, a majka je tada shvatila da je njeno mleko potpuno ružičasto. Uspaničila se, ali tada joj je sinulo, nedavno je jela mnogo cvekle. Nakon obilne salate popila je i sok od tamnog voća, a zatim je još i "dovršila" preostalu cveklu iz konzerve za užinu.

Majka je na Fejsbuku otkrila da je cvekla osim mleka promenila i boju urina njene ćerkice. Anonimna žena objavila je fotografiju bočice u kojoj se nalazilo malo njenog ružičastog mleka.

Kako dojenje menja mozak majke: 5 odličnih prednosti!

Neke od komentatorki bile su zabrinute jer su mislile da je u mleku krv, ali autorka fotografije uverila ih je da je razlog cvekla i tamno voće, koje je obilno jela ranije tog dana.

Na blogu australijskih dojilja, proverili su kakva bi trebalo da bude boja mleka prema The Australian Breastfeeding Association.

"Boja mleka varira. Kolostrum je tipično žućkast, a zrelo majčino mleko je tipično plavkasto-belo. Međutim, postoji širok spektar normalnih nijansi kada je u pitanju majčino mleko. Mnoge majke nisu ni svesne kakva je njihova boja, osim ako se ne izmazaju".

Grudi pre i posle izmazanja: Ova mama hrabri žene da doje svoje bebe! (FOTO)

foto: Shutterstock

Osim toga boja mleka varira u zavisnosti od hrane koju majka jede, poznato je da namirnice poput cvekle, šargarepe, bundeve, tikvi i lisnatog zelenog povrća ili morske trave utiče na boju majčinog mleka.

Osim u mleku kod majki koje doje velike količine intenzivno obojene hrane mogu uticati i na boju urina kod ljudi. Voće i povrće poput cvekle sadrži složene pigmente koji u velikim dozama završavaju u urinu. Ti bezazelni pigmenti koriste se i kod bojenja hrane. I beta karoten u velikim količinama može pretvoriti urin u narandžastu boju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs