saveti stručnjaka

Saveti stručnjaka: Poboljšajte imunitet svog deteta i pripremite ga za nadolazeću jesen!

Doktor Nestorović kaže da vam za to nije potrebno mnogo novca i u pitanju su prirodni sastojci…

Vaše dete & vi 03.09.2017. - 18:11h Autor: 6yka.com
Foto: Profimedia

Pred nama je jesen i kako to uvek biva s njom i sezona gripa. Budući da su deca najosetljivija i najpodložnija oboljenjima doktor Nestorović dao je neke vrlo važne i praktične savete:

 

“Grip je popularna bolest. Prošla godina je donela rezultate nekih novih istraživanja i promenila naše mišljenje o gripu. Iako ste sigurno mnogo puta u životu za sebe rekli da imate grip, to u većini slučajeva nije bilo tako.

 

Samo jednom u deset godina se može oboleti od gripa. Otprilike 4-5 puta u životu. Ovo ostalo su bolesti koje liče na grip”, ispričao je lekar. Ako se neko nakašlje i uzme ove novine, a vi ih uzmete u narednih deset sati, možete se razboleti”, objašnjava on.

 

Izlečite se na prirodan način: Grip i prehlada nestaju za 24 sata!

foto: Profimedia

 

“Najbolji u borbi protiv virusa su sok od crne zove, sve crveno voće i preventivna upotreba cinka

 

“Pokazalo se i da gomila prirodnih lekova ima odlična dejstva. Konkretno, odlična stvar je zova – sok od crne zove. U Izraelu je grupa naučnika pokazala da je ona osam puta bolja u borbi protiv gripa od bilo kog leka. Ali samo kao sok, ako se ovako konzumira može da bude otrovna. Sok mogu da konzumiraju i bebe“, otkriva doktor Nestorović.

 

“Takođe, sve crveno voće sadrži antocianine, materije koje se vezuju i sprečavaju virus da uđe u ćeliju. Aronija, borovnica, ribizle, maline… to su antivirusni lekovi i najbolji vid prevencije. Osim toga, Američka akademija za porodičnu medicinu preporučuje i preventivno uzimanje cinka u niskim dozama, 5-7 mg za decu, 10-15 mg za odrasle, od oktobra do aprila. To je odlično kao prevencija i u lečenju respiratornih infekcija.

 

Cink stimuliše imunitet i blokira receptore gde se vezuju virusi, ali i bakterije. Zauzima njihovo mesto i sprečava da se oni tu vežu. Deca koja uzimaju cink dokazano imaju pet puta ređe proliv, tri puta ređe infekcije, viši koeficijent inteligencije i bolje su rasla.”

 

Dete zdravo kao dren: Evo šta mora da radi svaki dan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...