Mali heroj

Deca izbegavala dečaka u kolicima: O postupku njegovog jedinog druga bruji ceo internet! (VIDEO)

Ostala deca su Kemdena izbegavala zbog njegove vezanosti za invalidska kolica, ali ne i Pol
Vaše dete & vi
18:52h Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Noar

Kad je Pol Barnet upoznao Kemdena Hušana u vrtiću, dva dečaka brzo su se sprijateljila. Počeli su da se druže glumeći superheroje i praveći smešne video-snimke. Ostala deca su Kemdena izbegavala zbog njegove vezanosti za invalidska kolica, ali ne i Pol.

 

Čak je odlučio i da za svog najboljeg prijatelja prikupi novac za nova kolica, koja će mu olakšati kretanje, piše američki Today.

 

Kamden, koji živi u Kaliforniji, je rođen s tumorom na Th2 i Th3 pršljenovima, a tumor je bio toliko veliki da se formirao oko kičmenog stuba.

 

Dečak u kolicima gledao drugove kako igraju basket: Rasplakaće vas njihova reakcija! (VIDEO)

 

 Foto: Printscreen Youtube / Noar
Foto: Printscreen Youtube / Noar

Iako je posle tri operacije tumor odstranjen, Kemden je ostao paraplegičar i kreće se pomoću invalidskih kolica, koja su teška, a on ponekad ima poteškoća da ih gura i upravlja njima. Kada su njih dvojica bili na izletu, kolica su zapela i prevrnula se, a Kemden je ispao iz njih. Pol je odlučio da nešto uradi.

 

Pošto Huušanovi nisu imali novac za nova kolica, a državna zdravstvena služba pokriva troškove za jedna kolica svakih pet godina, Pol je rekao majci da želi da nabavi nova kolica za Kemdena.

 

4 dečaka se ušunjala u dvorište stare bake: Zbog onog što su uradili lila je suze! (VIDEO)

 

 Foto: Printscreen Youtube / Noar
Foto: Printscreen Youtube / Noar

Bez znanja svog najboljeg prijatelja i njegove porodice, Pol je na stranici GoFundMe pokrenuo akciju prikupljanja novca za nova kolica, potpuno prilagođena svim Kemdenovim potrebama.

 

Za dve sedmice je prikupio 5.920 dolara, uveliko premašivši prvobitni cilj od 3.900 dolara. Hušani su bili oduševljeni, a Kemden je već isprobao nova kolica i vrlo je zadovoljan.

 

Posao mu da vodi pacijente do sobe: Snimak kamere otkrio šta im stvarno radi! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...