Preporuka

Jelena Đoković savetuje: Šta je bitno podstaći kod dece!

Supruga najboljeg svetskog tenisera objavila je na svom Tviter profilu tekst jednog vrtića u Bristolu u kojem se na specifičan način radi na razvoju samopoštovanja kod dece
Vaše dete & vi
06:40h Autor:
Jelena Đoković savetuje: Šta je bitno podstaći kod dece!
Foto: Profimedia

Jelena Đoković je na svom Tviteru podelila tekst o značaju razvoja kreativnosti kod dece, navodeći da bi primer dečijeg vrtića u britanskom Bristolu gde deca neretko "majstorišu", trebalo da slede i drugi pedagozi, ali i roditelji.

U navedenom tekstu koji je šerovala supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, piše kako je vrtić "St. Werburgh's Park" otkrio značaj obrađivanja drveta u predškolskom uzrastu. Zaposleni u vrtiću su pratili mališane kako, uz pomoć skulptora i drvodelje Pita Murhaus, majstorišu i uverili se da oni stvaraju, grade, igraju se i usput razvijaju maštu, kreativnost, ali i razvijaju osećaj samopoštovanja.

"Primetila sam da deca "cvetaju" i razvijaju se bolje nego u ostalim programima obrazovanja. Uz alat i drvo njima je veoma zanimljivo da uče. Kad ovladaju bušenjem i šmirglanjem oni se osećaju iskusnima i imaju ogromnu količinu samopoštovanja", objašnjava Liz Dženkins, pedagog u bristolskom vrtiću.

Znači li to da će i Jelenin sin Stefan da se lati alata i postane mali majstor poput klinaca i klinceza iz Bristola? Bilo bi zanimljivo videti tatu Novaka i njega u ozbiljnim majstorijama.

Jelena Đoković: Sebe doživljavam lepom iznutra, to su vrednosti koje želim da se vide spolja

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs