Saznajte koje su

Oprez na internetu: 7 vrsta fotografija koje roditelji ne bi smeli da objavljuju!

Neke fotografije nikako ne bi smele da se nađu na internetu
Vaše dete & vi
13:04h Autor:
Foto: Thinkstock

Živimo u vremenu kada je slikanje dece i objavljivanje njihovih fotografija na društvenim mrežama sasvim uobičajena stvar.  I dok su fotografije sa proslava rođendana, isprobavanja novih modnih kombinacija ili odlaska u zoološki vrt još i slatke, postoje fotografije koje bi trebalo da ostanu u privatnoj athivi, jer, u suprotnom, možete svoje mališane dovesti u opasnost.

 

Evo koje fotografije dece nikako ne biste smeli da objavljujete na društvenim mrežama:

 

1. Fotografije kupanja i brčkanja

 

Svaka fotografija na kojoj je vaše dete čak i delimično obnaženo nikako nije za javnost. Nažalost, iako su deca na takvim fotografijama neodoljiva toliko da biste ih “pojeli” i cele ištipkali, ovakve fotografije veoma lako mogu dospeti u pogrešne ruke, kao što su “lovci” na dečiju pornografiju.

 

Tužan starac, suze i bol: Muž otpevao serenadu ženi pre njene smrti! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Fotografije na kojima su mališani prehlađeni ili povređeni

 

Posao roditelja je da zaštite svoju decu, ne da ih iskorišćavaju. Iako vam je vaše dete u svakom trenutku najlepše, zapitajte se da li biste voleli da neko objavljuje vaše fotografije kada niste baš u najboljem izdanju, a da ne govorimo o onim momentima kada se ne osećate najbolje. Verovatno ne. Imajte to u vidu pre nego što postavite fotografiju vašeg mališe koji je bolestan, prehlađen ili povređen.

 

3. Fotografije na noši

 

Fotografije vaših klinaca dok obavljaju nuždu na noši svakako treba čuvati u posebnom folderu na kompjuteru, ali ne i na internetu, jer, verovali ili ne, one mogu da izazovu potencijalne posledice u budućnosti. Zapamtite da sve što objavite na internetu, tu ostaje zauvek. Da li stvarno želite da sutradan vaši tinejdžeri vide fotku na kojoj po prvi put vrše nuždu br.2?

 

4. Privatne informacije

 

Nisu sve fotografije koje se postave na internet opasne po decu, ali budite oprezni i sa komentarima pored fotografija. Nikad ne pišite puna imena svojih mališana, adresu, ime škole koju pohađaju, da li su sami sa bebisiterkom i slično. Nikada ne možete biti sigurni ko može da zloupotrebi ove informacije.

 

Najtužnija srpska ljubavna priča: Zbog kukavičluka upropastio život Lenki Dunđerski!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

5. Fotografije kojih bi se vaša deca stidela

 

Možda su vama smešne fotografije na kojima vaše dete nije baš u najreprezentativnijem izdanju, ali verujemo da oni, kada bi malo porasli, u tome ne bi videli ništa smešno. Povedite računa šta bi kod vaše dece moglo da u budućnosti izazove stid i zbog čega bi ih čak, možda, i drugari iz škole zadirkivali.

 

6. Opasne i nebezbedne aktivnosti

 

Dali ste vašem detetu flašu piva kako biste napravili “urbnebesnu” fotografiju ili sedite u automobilu i pravite selfi fotografiju sa vašim mališanom koji sedi na zadnjem sedištu... Ovakave fotografije su napravljene iz čiste zabave, ali mogu vam doneti mnogo problema ukoliko ih objavite na nekoj društvenoj mreži.

 

7. Grupne fotografije

 

Ako ste odlučili da objavljujete slike vaše dece, to je vaša odluka iza koje sami stojite, međutim, ne bi bilo u redu ako se pored vaših mališana nađu i druga deca, čiji se roditelji možda ne slažu sa tim da njihove fotografije budu na društvenim mrežama. Najpre se uverite da roditelji dece sa kojima se vaše dete druži i igra nemaju ništa protiv objavljivanja fotografija.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...