Ponos svojih roditelja

Pravi mali humani heroj: Devojčica (3) poklonila kosu bolesnoj deci! (FOTO)

Kada su joj roditelji objasnili zašto mala devojčica koju je videla na snimku nema kosu, Arijana je gotovo odmah odgovorila:"Može da uzme malo moje"
Vaše dete & vi
10:26h Autor:
Pravi mali humani heroj: Devojčica (3) poklonila kosu bolesnoj deci! (FOTO)
Foto: Imgur
1 / 3 Foto: Imgur

Trogodišnja devojčica Arijana Smit sedela je u krilu svom tati Džošu, kada su zajedno videli snimak devojčice bez kose sa gomilom cevčica kojima je bila prikačena za aparate u svojom bolničkoj sobi. Nakon što su joj tata i mama objasnili zašto je devojčica oćelavila, Arijana je nakon trenutka razmišljanja rekla da može da uzme malo njene kose.

Roditelji su zatim odlučili da doniraju Arijaninu kosu organizaciji Locks of Love, koja bolesnoj deci lošeg materijalnog stanja obezbeđuje kosu malenih zdravih vršnjaka.

Džoš je rekao da je Arijana do sada videla dve odrasle osobe obolele od raka, ali kada je ugledala bolesnu devojčicu, nije odmah mogla da shvati da i deca mogu da se tako teško razbole, prenosi BuzzFeed.

"Nakon što je Arijana odlučila da donira kosu "maloj bolesnoj devojčici", prihvatili smo njenu odluku i podržali je u tome", izjavio je ovaj tata.

OVDE pogledajte kako je jedna devojčica snimila video podrške deci oboleloj od raka: Budite hrabri kao ja!

Trogodišnjakinja je bila toliko uzbuđena što će da se šiša, da je danima pričala samo o tome, kaže Smit. Pre toga, njegova ćerka je duže vreme odbijala da skrati kosu. Roditelji su smatrali da se ili plašila nepoznatog (jer do tada uopšte nisu mogli da je šišaju), ili je bila previše vezana za svoju dugu plavu kosu.

Međutim, sve se promenilo čim se Arijana odlučila na ovaj human gest. "Ni u jednom trenutku nismo morali da je nagovaramo da to uradi",objasnio je Smit.

Kako na kreativan način kanom iscrtana kruna ulepšava obolele od raka pogledajte OVDE.

Roditelji su Arijanu odveli kod mamine frizerke, koja je za oko 25 centimetara skratila Arijaninu kosu. Smit je rekao da, iako je Arijanino razumevanje života i sveta ograničeno, ona razume koliko je značajno njeno delo.

"Verujem da se odlučila na to jer je bar donekle razumela da ona ima nešto što drugi nemaju, i da je to što je uradila bilo ispravno", rekao je Džoš.

Arijana je na kraju bila toliko oduševljena novom frizurom da je sve vreme kada su se vraćali kući pevala o njoj: "Sviđa mi je, volim je, stvarno, stvarno je vooooolim".

OVDE saznajte zašto su prave muškarčine odlučile da se šminkaju.

Ostatak Arijaninih fotografija pogledajte u galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs