Mali trikovi

Ključ za lepotu zaposlenih mama

Sve je više zaposlenih mama koje se što brže nakon porodjaja već vraćaju na posao. Otkrivamo tajnu njihovog lepog izgleda i pored radnih i porodičnih obaveza
Vaše dete & vi
23:42h Autor:
Ključ za lepotu zaposlenih mama
Foto: Shutterstock

Sve je više zaposlenih mama koje se što brže nakon porodjaja već vraćaju na posao. Pored brige o kućinim poslovima i porodici, odlično rade svoj posao. Sve uspevaju, a opet izgledaju tako dobro. U čemu je njihova tajna? Pa, da vidimo.

Prva i najvažnija stvar je ishrana. Iako zaposlene mame nemaju previše vremena za minimalno pet obroka na dan, koliko je preporučljivo, najvažniji je, ipak, doručak. Svako jutro pojedite žitarice ili suvo voće. Zasitiće vas i nećete biti mnogo gladni tokom dana.Takođe, ubrzava metabolizam pa će se vaši kilogrami lakše topiti. Jedite više voća i povrća, a manje ugljenih hidrata i brze hrane. Ukoliko počnete zdravije da se hranite, vaše telo će izgubiti loše masti koje ga čine starijim. Nećete samo izgledati mršavije i lepše, već ćete biti srećniji i zdraviji.Uvek izdvojite nekoliko minuta za sebe. Uz posao i porodicu, zaposlene žene nemaju vremena za meditiranje ili teretane. Međutim, uvek možete izdvojiti 10-ak minuta i prošetati ili se opustiti uz dobru knjigu. Ovakvo opuštanje minimalno svaki drugi dan, smanjiće udeo stresa u vašem životu koji vas čini starijima.Potrebno je misliti na unutrašnju ljepotu, no sigurno ćete se osećati još bolje ukoliko sebi barem jednom nedeljno priuštite opuštajuću kupku ili ugodnu masažu. Međutim, ukoliko nemate vremena ni za to, samo uz malo maskare i ruža osetićete promenu i biti zadovoljniji.Stvar je u organizaciji. Naime, ne morate imati mnogo slobodnog vremena da biste sve stigli. Uz malo dobre organizacije i planiranja, dovešćete svoj raspored i život u red. Ukoliko vaša kosa zahteva previše, ošišajte je na dužinu koja je lakša za održavanje. Tako ćete manje vremena gubiti na pranje i sređivanje kose, a ujedno ćete imati više vremena za sebe. Za prvu pomoć sa sobom uvek nosite klasičan ruž za usne i crnu maskaru. Svaki put kada vam padne energija, šminka će vam nakratko popraviti raspoloženje. Koristite noćne kreme kako bi vaše lice ujutro izgledalo svežije, a ujedno ćete se probuditi s osmehom. Jer najlepši ste ipak kad ste zadovoljni i srećni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs