Čudesne bebe

Žena se žalila na stomačne bolove: Nedugo zatim rodila retke bliznace! (FOTO, VIDEO)

Doktori su otkrili da je Šejbi Manjani trudna i da su u pitanju izuzetno retki monoamnionski blizanci, što znači da dele posteljicu i amnionsku kesu
Vaše dete & vi
10:28h Autor:
Žena se žalila na stomačne bolove: Nedugo zatim rodila retke bliznace! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

Šelbi Manjani iz SAD-a doživela je ogromno iznenađenje kada je potražila pomoć od lekara zbog stomačnih bolova.

http://www.youtube.com/watch?v=ofcv4bseNTU
6. mesecu trudnoće
nisu ni slutili roditelji

Doktori su zatim otkrili da su u pitanju izuzetno retki monoamnionski blizanci, što znači da dele posteljicu i amnionsku kesu. Manjani je hitno poslata u Urgentni centar. Neočekivane bebe Ava i Ana došle su na svet carskim rezom, a težile su samo 1.360 kg i 1.810 kg, prenosi First To Know.

Samo 1 do 2 odsto trudnoća su blizanačke, a od tog malog procenta samo 1 do 2 odsto su monoamniotičke.

Doktorka Dženifer Krup objasnila je da monoamnionski blizanci predstavljaju pravi izazov tokom trudnoće i samog porođaja. Pupčana vrpca može da se obmota oko njih, zbog čega se preporučuje da se takve trudnoće prate nekoliko puta dnevno tokom poslednjeg trimestra. Takođe, postoji veliki rizik da jedna ili obe ovakve bebe umru, a njihova stopa preživljavanja je samo 50 odsto.

Šelbi je svoju decu opisala kao pravo čudo, jer uprkos visokom riziku za bebe i uopšte ne znajući za trudnoću, obe devojčice su dobro. Iako su još uvek u bolnici, očekuje se da će za nekoliko nedelja porodica biti kod kuće na okupu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs