Mašta može svašta

Savršen spoj: Mama stvara remek dela od žvrljotina njene ćerke (2)! (FOTO, VIDEO)

Prva na redu je mala Iv koja crta svoje dečije žvrljotine. Nakon toga, mama dodaje boje i završava sliku stvarajući potpuno neočekivano remek delo. Rezultat je izuzetno kreativan i oduzima dah
Vaše dete & vi
12:02h Autor:
Savršen spoj: Mama stvara remek dela od žvrljotina njene ćerke (2)! (FOTO, VIDEO)

Kada mališani crtaju, obično ponosni roditelji pohvale njihovu kreativnost i okače crtež na frižider. Ali jedna mama je odlučila da kreacije njene ćerke podigne na viši nivo.

http://www.youtube.com/watch?v=40IffBm-GF4
Rut Osterman je umetnica koja ima dvogodišnju ćerku Iv, a ovog leta su njih dve počele da sarađuju kako bi napravile prekrasne slike. Prva na redu je mala Iv koja crta svoje dečije žvrljotine. Nakon toga, mama dodaje boje i završava sliku stvarajući potpuno neočekivano remek delo. Rezultat je izuzetno kreativan i oduzima dah!

Ipak, umetnica nastoji da se vidi svaki originalni ćerkin crtež.

"Trudim se da radim brzo i pustim mašti na volju radije nego da sam sa ovim previše ozbiljna, a na taj način ohrabrujem Iv i njen doprinos bez da slika izgleda previše odraslo", objašnjava ova umetnica.

Rut dobija inspiraciju time što se drži podalje od "odrasle" umetnosti.

"Kada ste dete, nemate ograničenja. Postoji samo neograničena sloboda da istražujete svaki delić kreativnosti", smatra slikarka.

"Iako deca od nas traže neke smernice, podjednako je važno da napravimo pauzu u našim zauzetim životima kako bismo seli i saslušali ih, bez obzira na to koliko čudne mogu da deluju njihove ideje", dodaje Rut.

Slikarka takođe u ovom projektu vidi i priliku da se dodatno zbliži sa svojom ćerkom.

"Mogućnosti su neograničene i volim što mogu da radim ovo sa njom", kaže mama Rut.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs