da letovanje ne presedne

EVO KAKO NAJBOLJE DA DECU ZABAVITE NA MORU I IMATE 5 MINUTA SAMO ZA SEBE: Primenite sledeće CAKE - uvek upali

Ima mnogo igara i aktivnosti da razonodite klince dok ste na moru. Pustite mašti na volju i uživajte zajedno.

Vaše dete & vi
09:32h Autor:
EVO KAKO NAJBOLJE DA DECU ZABAVITE NA MORU I IMATE 5 MINUTA SAMO ZA SEBE: Primenite sledeće CAKE - uvek upali
Kako najbolje zabaviti decu na moru?, Foto: Shutterstock

Deca vole more kao i njihovi roditelji, ali na drugačiji način. Dok je odraslima plivanje i sunčanje dovoljno da bi se osećali sjajno, klincima je uvek potrebna igra. Čim osete dosadu, postaju nezadovoljni i razdražljivi, a to ume da bude mali pakao za roditelje. Zato se unapred pripremite da ćete s decom morati da se poigrate na plaži, pa gledajte da i vama bude lepo. Naoružajte se plastičnim koficama, lopaticama, "mišićima" za male ruke, loptama i životinjama na naduvavanje i - pravac u vodu!

Zabava na plaži
foto: Shutterstock

Čarobni pesak Nema ničeg lepšeg nego hodati bos po tim sitnim zrncima peska koja ulaze svuda, pa i u sendviče! Deca ga obožavaju, a još više da hodaju po njemu, jer takav doživljaj je redak. Pesak je blagotvoran za razvoj njihovih stopala, ravnotežu i motoriku. Osim što ćete zajedno graditi kule i dvorce i ukrašavati ih školjkama i kamenčićima, mala deca će naučiti razliku između suvog i mokrog peska. Ne morate da pravite s njima ništa impresivno, dovoljni su kalupi poput kruga, kvadrata, zvezde ili ribice. Bitno je da ih dete prevrće, dodiruje, puni peskom, oseća njihovu strukturu, toplotu i težinu. Igra u pesku može da ga zaokupi satima, tako da je ovo spas za vas.

Zabava na plaži
foto: Shutterstock

Boravak u vodi Ako dete ne zna da pliva, zabavite ga laganim učenjem da se održava na vodi. Ne navaljujte ako se boji dubine, možete se fino poigrati u plićaku. Tu su i igračke na naduvavanje, na kojima može da sedi i da ga "vozite", a možete ga i držati za ručice i "šetati" kroz vodu. Takve vodene radosti su pravo blago jer su deca na ivici straha i uživanja, pa se potrudite da im uživanje bude jače. Osim zabave, ovakvim igrama dete razvija svest o telu, poboljšava ravnotežu i tonus mišića. I oprez, nikad malo dete ne puštajte samo u vodu!

Zabava na plaži
foto: Shutterstock

Školjkice, školjkice Skupljanje školjki i raznih kamenčića liči na potragu za blagom! Nakon oseke, na obali ostaju blistave sedefne ljušture svih boja, prizor koji se može videti samo na moru. Skupljajte ih s detetom ili neka to čini samo, ali ga držite na oku. Neka ih ređa u pesku i od njih pravi razne oblike. Nijedan predmet tako ne fascinira kao školjkice i kamenčići, pa će poželeti da svoje blago ponese kući kao suvenir.

Neizbežna lopta Izaberite veličinu lopte koja odgovara uzrastu deteta i uživajte zajedno s njim u loptanju u vodi i na suvom. Ona je veoma korisna za motoriku deteta, klinci je obožavaju i slatko će se umoriti od igre.

Zabava na plaži
foto: Shutterstock

Plaža kao spa-centar Kad se dete umori od svih igrica pa ne zna šta će sa sobom, priredite mu nešto što i sami volite: masažu i opuštanje! Mažite mu celo telo losionom za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, utrljavajte ga lagano i masirajte. Uz toliko aktivnosti u vodi prijaće mu masaža leđa, stopala i nožica. Ne samo što ga time štitite od sunca nego će mu biti toliko prijatno da će začas zaspati u hladu! E, tada je pravi trenutak da se roditelji na smenu bace u more i ukradu malo uživancije za sebe!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs