OVA BAKA IMA 98 GODINA I PREKO 230 PRA-PRAUNUČADI: Prizor od 6 generacija na jednom mestu raznežio je milione

Slika bake Kordilije koja ima preko 230 praunučadi postala je viralna preko noći.

Vaše dete & vi
16:01h Autor:
OVA BAKA IMA 98 GODINA I PREKO 230 PRA-PRAUNUČADI: Prizor od 6 generacija na jednom mestu raznežio je milione
Baka koja ima preko 230 pra-pra unučadi, Foto: Facebook

Kordilija Mei Hokins (98) iz Kentakija dane provodi u staračkom domu, a u posetu joj često dolazi porodica, rodbina, unuci, praunuci...

Nedavno je po prvi put videla svoju pra-pra-pra-unuku, 7 nedelja staru Žaviju Viteker. Držala ju je u naručju, a neko ih je fotografisao i tu fotku objavio na društvenim mrežama. Nije trebalo dugo da postane viralna, posebno nakon što je ova simpatična bakica otkrila da ima vrlo brojnu porodicu.

Tog dana ju je posjtilo pet generacija žena iz njene porodice što je sa njom činilo šest generacija na jednom mestu.

- Znam da je okupljanje šest generacija retko, a još je ređe da su svi istog pola - rekla je Kordilijina unuka Havel (58). Uz nju su u posetu došle i Kordilijine ćerke - Frances (77), praunuka Džeklin (29), pra-praunuka Džeslin (19) i beba Žavija.

- U početku nismo imale nameru da organizujemo samo žensko porodično okpljanje, ali tako je ispalo. Samo smo isplanirale kada ćemo se naći tamo, i to je sve. Baka je znala da dolazimo - dodala je i napomenula da njihovo okupljanje u isto vreme na istom mestu nije bilo nimalo jednostavno, s obzirom na to da žive u različitim državama.

Susret najmlađeg i najstarijeg člana ovog 'ženskog klana' prošao je fantastično. Provele su zajedno tri sata i prepričale mnoštvo porodičnih dogodovština. Prisetile su se i kako je beba završila u Kordilijinim rukama.

- Žavija je postala malo nervozna pa je baka u jednom trenutku rekla: 'Dodaj mi tu bebu' kako bi je umirila u svom naručju - rekla je Havel.

Sa 16 se udala za 50-godišnjeg udovca

Potom je ispričala da se njena baka udala za deda Bila kada je imala samo 16. Biloje bio poprilično stariji od nje.

- Imao je 50 godina i bio je udovac sa 10 dece. Prva žena mu je umrla dok je kod kuće rađala sijamske blizance. Ni bebe nisu preživele. Baka je tako morala prihvatiti i ulogu majke iako je bila vrlo mlada. U toj se ulozi dobro snalazila i sa dedom je kasnije dobila 13 dece - dodala je.

Bila su to, kaže, teška vremena. Živelo se skromno bez vode u kući.

- Deda je radio na železnici i nije ga bilo cele nedelje. Trebalo je nahraniti toliko usta pa je baka svaki dan rano ustajala i tada bi naložila peć na drv i napolju skupljala jaja. Potom bi zaklala nekoliko kokoški, očerupala ih i ispekla. Znala je da napravi i keks, kao i umak za meso, i sve to deci za doručak, pre nego što odu u školu - ispričala je Havel

Osim toga, njena baka je imrpovizovala i bila je vrlo maštovita kad su nabavka, odgoj i priprema hrane u pitanju, a svoje znanje prenosila je na ćerke, unuke...

Kordilija trenutno ima 623 potomka

Prema porodičnom stablu koji je napravila njena snaja Dženis Tejlor, Kordilija trenutno ima 623 potomka, uključujući 106 unučadi, 222 praunučadi, 234 pra-praunučadi i 37 pra-pra-praunučadi.

U Ginisovoj knjizi rekorda upisana je porodica iz Njujorka sa najviše generacija, ima ih sedam, prenosi nypost.com.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs