Potresna priča sa tužnim krajem

Najneverovatnijih 36 minuta na svetu: Majci prvo rekli da je beba mrtva, ali je iznenada prodisala!

Kada je Luk došao na svet, jedva da je disao, a majka je na licima doktora i babica videla strah i paniku
Vaše dete & vi
09:12h
Najneverovatnijih 36 minuta na svetu: Majci prvo rekli da je beba mrtva, ali je iznenada prodisala!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Tridesettrogodišnjoj majci po imenu Viktorija Vejving nakon skoro sedam punih sati teških muka pokušavajući da se porodi prirodnim putem, babice su ponudile carski rez.

Kada je dečak Luk došao na svet, jedva je disao, a majka je na licima doktora i babica videla strah i paniku, piše Dejli Mejl.

Osoblje porodilišta u Mančesteru punih 20 minuta pokušavalo je da oživi bebu, pre nego što je doktor rekao: "Mislim da tata već zna šta ću reći. Ništa više nismo mogli da učinimo".

Ipak, 36 minuta nakon rođenja, dečak je iznenada "udahnuo nekoliko puta", pa su ga lekari hitno prebacili na intenzivnu negu. On je zadržan u bolnici narednih pet nedelja, pre nego što je poslat kući.

Majka je za Dejli Mejl izjavila da veruje da je možda upravo ta dužina porođaja i problemi koje je imala dok su pokušavali da je porode prirodnim putem koštala njenog sina života. Veruje da bi možda njen sin bio živ da je carski rez izvršen ranije.

"Mislim da se porođaj neverovatno odužio. Trebalo je da vide da imam problem da se porodim prirodnim putem. Uz mene su bile dve babice", rekla je Viktorija.

"Kada mi je pukao vodenjak, sve je išlo kako treba, babice su me ohrabrivale", dodaje Viktorija. "Međutim, nisam nijednom osetila jake nagone da se napnem".

Babica ističe da je sve teklo kako treba. "Nisam bila zabrinuta za dobrobit fetusa. Iako je porođaj potrajao, to se dešava kada se žene prvi put porađaju. Nije bilo nijednog problematičnog znaka", objašnjava babica.

Majci je dat i epidural kako bi se lakše porodila. Međutim, ustanovljeno je da se glava bebe zaglavila u karlici, pa su doktori pokušavali da je izvuku.

Doktor kaže da nije verovao da će Luk preživeti. "Mislim da sam rekao da ne verujem da će dečak preživeti. U takvoj situaciji bebe umru obično 12 do 24 sata kasnije. Kada je nakon 36 minuta prodisao, to je bilo moje najneverovatnije iskustvo u radu".

Lekari su roditeljima rekli da Luka ne očekuje dug životni vek.

Luk je imao oštećenje mozga usled nedostatka kiseonika, ali je tri meseca nakon rođenja umro, prestavši da diše tokom hranjenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs