glumac iskreno

SLOBODAN ĆUSTIĆ: Roditelji daju bebi mobilni! Odakle tolika bezvoljnost da vaspitanje dece prepuste internetu?

Glumac Slobodan Ćustić izneo svoj stav o sve češćem davanju mobilnih telefona maloj deci od strane roditelja

Vaše dete & vi
Autor:
SLOBODAN ĆUSTIĆ: Roditelji daju bebi mobilni! Odakle tolika bezvoljnost da vaspitanje dece prepuste internetu?
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Glumac Slobodan Ćustić (62), ponosni je otac šestoro dece, on je sada otkrio, za medije, da se trudi da svaki slobodan trenutak provede s naslednicima što, primećuje, nije slučaj sa svim roditeljima.

"Roditelji su smislili da nemaju više vremena da se bave decom, pa im je najjednostavnije da im daju daljinski od TV-a i mobilni telefon. Valjda misle da je dovoljno što su dobili decu, pa nemaju nikakvu dodatnu odgovornost i ne žele da im se posvete?! Ta njihova nezainteresovanost prema sopstvenoj deci je strašna", rekao je Ćustić za medije i dodao:

"Svojoj deci ne dajem da koriste mobilni, jedino je Vasilije (12) dobio telefon da bi mogao da komunicira sa svojim društvom".

Slobodan Ćustić
foto: Kurir/Zorana Jevtić

Glumac je rekao da "ne zna odakle tolika bezvoljnost kod ljudi - da dobiju dete i prepuste da se televizija i Internet bave vaspitavanjem".

"Video sam na šetalištu u Vrnjačkoj Banji bebu koja nema ni pola godine, a drži mobilni telefon. Dok ona to radi, njeni roditelji lupetaju gluposti sa nekim drugim parom koji su sreli, a čije dete isto drži mobilni u ruci - ispričao je glumac za "Informer".

Da podsetimo, Slobodan Ćustić u srećnom je braku sa 23 godine mlađom suprugom Jelenom, sa kojom ima četvoro dece, sinove Vasilija Vida, Tanasija i Ozrena i ćerku Zariju. Iz prvog braka, glumac ima još dva sina - Nikolu i Ljubomira.

Ono što je zanimljivo jeste da Slobodanov najstariji sin ima 41 godinu, dok najmlađi ima tri i po.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs