OBRATITE PAŽNJU NA BITNE STVARI

Ne gubite vreme i živce na nebitne stvari: Ovih 10 trenutaka iz detinjstva će vaša deca pamtiti zauvek!

Neke trenutke deca pamte ceo život, a to nisu sendviči za večeru ili duži ostanak u vrtiću

Vaše dete & vi
Autor:
Ne gubite vreme i živce na nebitne stvari: Ovih 10 trenutaka iz detinjstva će vaša deca pamtiti zauvek!
Foto: Shutterstock

1. Priče za laku noć

Postoji ono posebno vreme na kraju dana kada detetu čitate priče za laku noć ili se povezujete na najlepši mogući način. Tada zaboravljate na sve svađe, brige i uživate u zajedničkom vremenu.

Deca će pamtiti trenutke kada ste im čitali omiljenu priču, a jednog dana će ono istu knjigu čitati svojoj deci ili unucima.

2. Slušanje deteta

"Sačekaj malo." "Ne sada." "Zauzet/a sam." – Iako često izgovaramo ovakve rečenice, ako dajemo deci pažnju kada znamo da im je potrebna, možemo biti sigurni da će se sećati da smo bili tu za njih.

3. Zagrljaji i maženje

Zagrljaji nisu samo simbol ljubavi, već i podrške i sreće, zaštićenosti. Grlite uvek svoju decu, tu ne možete preterati. Deca će osećati vašu ljubav, a jednog dana postaće roditelji puni ljubavi.

4. Porodične tradicije

Bilo da se radi o kićenju jelke, subotnjoj pici ili nedeljnim šetnjama u prirodi, porodične tradicije su nešto najlepše čega će se dete rado sećati.

5. Zajednički obroci

Iako večeri znaju da budu stresne kada su deca mala i nemirna, zajednički obrok jeste uspomena koju treba da im pružite, kada svi zajedno sedite za stolom, delite hranu i pričate o danu koji je prošao.

6. Porodični odmori

Iako je nekada teško planirati zajednički odmor, jer finansije to ponekad ograničavaju, deca te trenutke pamte i rado ih se sećaju.

Bilo da se radi o nekoliko dana na moru, planinama ili o jednodnevnom izletu, to su trenuci kada svi imate priliku pobeći od rutine, iskusiti nešto novo i zabaviti se.

7. Igre sa decom

Igra sa decom vam se može učiniti kao obaveza, ponekad nemate vremena, ali učinite to kad god vam se ukaže prilika. Pridružite se deci u zabavnim aktivnostima.

8. Pojavljivanje

Zbog posla i obaveza nije lako uvek se pojaviti na događaju koji je važan za vaše dete. Pokušajte biti uz njega u tim situacijama, bilo da se radi o plesu, fudbalu ili nečem drugom, dete će pamtiti vašu podršku, vaše navijanje, tapšanje, ponos i sreću.

9. Vreme provedeno na otvorenom

Igre napalju, u parku, ljuljaške, dvorac od peska, ručak od blata, gledanje oblaka, bacanje kamenčića u jezero…

Sve te stvari čine uspomene iz detinjstva. Pružite vreme deci provedeno u prirodi, takoće pamtiti sve vaše pustolovine.

10. Porodična zabava

Život je ionako pun obaveza i stresa, ali je i dragocen. Potrudite se da ono malo vremena koje imate svi zajedno kao porodica da ima veliku vrednost. Provedite slobodno vreme u vožnji biciklama, puštajte zmajeve, uvucite se u krevet i organizujte porodični bioskop.

Nije neophodno mnogo novca, poenta je da budete zajedno i da se zabavljate. Tako nastaju spomene koje će vaša deca ceniti, zbog čega će se sa osmehom sećati svog detinjstva.

(Stil.kurir.rs/Miss7)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs