roditeljstvo

Savo Milošević o izazovima roditeljstva: Mnogo opasnosti i malih i velikih vreba danas!

Prosavljeni fudbaler otkriva koliko je danas roditeljima teže vaspitavati decu nego što je to bilo u vreme kada je on bio dete

Vaše dete & vi
18:17h Autor:
Savo Milošević o izazovima roditeljstva: Mnogo opasnosti i malih i velikih vreba danas!
Foto: Kurir / Dado Đilas

Savo Milošević (46) je izgradio veliku fudbalsku karijeru, a sada je u ulozi trenera Partizana, dok je privatno otac troje dece, sinova Nikole (22) i Borisa (14) i ćerke Isidore (20) koje ima iz braka sa bivšom suprugom Vesnom.

Proslavljeni fudbaler je gostujući u emisiji "150 minuta" koju vodi Marija Kilibarda pričao o izazovima roditeljstva.

"Imamo formiran odnos na jedan poseban i drugačiji način. Moram da najveće zasluge za njihovo vaspitanje ima njihova majka. Svako od nas ima svoju ulogu, ali ja sam veoma prezadovoljan i preponosan na njih.

Vladeta Jerotić: Ovo je jedini način da dete izraste u stabilnu osobu!

foto: PrintscreenTVPrva

Na pitanje voditeljke šta je to drugačije u toj relaciji roditelj, dete u odnosu na druge relacije, Savo je odgovorio:

"Čak u u te odnose roditelj, dete moj posao na neki način utiče jer imam manje vremena da provodim s njima, sa druge strane i oni moraju da formiraju odnos prema meni kao roditelju, a isto tako da budu svesni onoga šta sam ja. A to jeste jedna posebna vrsta odgovornosti i kada smo mi roditelji u pitanju, a poznati smo, i jako je bitno šta naša deca rade, ali i njima to tereti jer i oni moraju da vode računa kako će sebe, kroz sebe i nas predstaviti svetu. Jeste malo posebno pogotovo u našoj državi, morate ih sačuvati jer mnogo opasnosti i malih i velikih vreba danas. Mnogo je sve izazovnije nego u moje vreme, sećam se da su naši roditelji imali taj strah i da sam razmišljao kako je neutemeljen, ali sada shvatam iz njihovog ugla koliko su naša deca ispred nas, koliko je sada drugačiji život i koliko se mi kao roditelji još teže snalazimo nego što su naši roditelji sa nama.

Šta ti pada kao najveći izazov u tom snalaženju, gde ne možeš da probiješ svoju ideju i pristup, pitala ga je Marija.

"Mi možemo da vaspitavamo decu iz svog ugla, onako kako mi vidimo, ali u naše vreme je bilo drugačije i pitanje je da li one vrednosti kojima smo mi naučeni mogu njima i u kojoj meri da koriste. Morate stalno da se prevaspitavate, posao roditelja se nikada ne završava.

Savo je otkrio i da se jedino plaši bolesti, te da život shvata kao splet izazova

koje treba prolaziti, učiti kroz njih i postati jači, zreliji i savesniji.

Njihova deca nikad ne besne: Zlatno pravilo inuitskih roditelja - Nikada ne viči na malu decu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs