Saznajte

5 znakova da vaše dete ima odličnog profesora!

Ovo su odlike pravog učitelja - predavača

Vaše dete & vi
Autor:
5 znakova da vaše dete ima odličnog profesora!
Foto: Shutterstock

Osobine nastavnika imaju ključnu ulogu u sticanju obrazovanja kod dece. Dobar učitelj je nezamisliv bez obazrivosti, pažljivosti, pravednosti i ljubaznosti. Dobar učitelj zna kako da se našali i učenike oslobodi napetosti.

Evo koje lične osobine treba da poseduje dobar profesor:

1. Veliko interesovanje za predmet koji predaju

On svoja predavanja drži "iz glave", nikako iz knjige i skripti. Dobar predavač zna kojim tokom njegovo predavanje treba da ide i toga se drži. Na kraju predavanja deca znaju šta je hteo da im prenese.

2. Dobar učitelj zna kako da motiviše učenike

Kad je predavač dobar i inspirisan, ni jedno predavanje ne može da bude dosadno. Učenik rado i sam kod kuće istražuje temu o kojoj se u školi učilo.

3. On je osoba od poverenja

Profesor, nastavnki, treba da bude osoba kojoj će učenik da se obrati kada se oseća povređeno ili ugroženo. Ako je škola druga kuća, profesor treba da bude zamena za roditelja u tim situacijama.

4. Ima jaku želju da i sam uči

Ne postoji tema iz oblasti koju predaje a da je on ne zna. Dobar predavač će znati svaku novinu i rado će je preneti učeniku.

5. Odgovorna je osoba.

Dobar profesor mora biti primerna osoba u svakoj situaciji i svuda. To ne sme i ne može da se odglumi, jer deca imaju sposobnost da "pročitaju" osobu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs