Naučno dokazano

Vaše dete nije popularno u društvu: Evo zašto naučnici misle da je to odlično!

Mala deca - mala briga, velika deca - velika briga. Nije sve tako crno

Vaše dete & vi
21:05h Autor:
Vaše dete nije popularno u društvu: Evo zašto naučnici misle da je to odlično!
Foto: Profimedia

Škola može biti okrutno okruženje za dete koje nije dobro prihvaćeno u društvu. Ali ako mislite da se izdvojenost iz društva može negativno odrazi na vaše dete, samo se zapitajte kako su u životu prošli oni "kul" klinci iz vaše generacije?

Naučnici smatraju da se trebaju zamisliti samo oni roditelji čija deca su među najpopularnijim u školi.

Ako bolje pogledate, ta popularna deca često idu na žurke, započinju ljubavne veze prerano ili pokušavaju da se na neki način umešaju u život ljudi oko njih.

Najnovije studije su posmatrale oko 180 adolescenata u periodu od srednje škole pa do njihove navršene 22 godine. Istraživanja su pokazala da "kul" klinci ne mogu da se snađu u životu onda kada se srednjoškolsko vaspitanje završi. Većina, zbog stresa, jer se situacija oko njih promenila, podlegnu drogama ili nekom obliku nasilničkog ponašanja. U želji da postanu još više "kul" spremni su da se drogiraju, konzumiraju alkohol itd. Međutim, vremenom, njihova popularnost opada kako generacija sazreva.

Ovo istraživanje bi trebalo da bude uteha svim onim roditeljima koji se brinu za svoje dete koje se trenutno ne uklapa najbolje u svoje društvo.

Umesto da strahujemo za njih, najbolje bi bilo da ih posavetujemo da rade na sebi. Onaj momenat kada saznaju ko su i čemu streme, pronaći će ljude slične sebi. I ne moraju to biti "kul" klinici, potrebno je samo da im budu dobri prijatelji.

(Stil.kurir.rs)

Profesor Milica Novković: Roditelji mogu da zaštite dete od lošeg društva, evo kako!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs