Oborila rekord

Nezabeležen slučaj: Rodila se devojčica začeta pre 25 godina!

Ema je kao embrion smrznuta u oktobru 1992. kada je njena majka Tina bila stara samo 18 meseci

Trudnoća
11:45h Autor:
Nezabeležen slučaj: Rodila se devojčica začeta pre 25 godina!
Foto: Shutterstock

Žena iz Tenesija je prošlog meseca rodila bebu iz embriona smrznutog 1992. godine. Tina (26) i Bendžamin Gibson (33) su 25. novembra postali ponosni roditelji Eme Vren. Ema je prilikom rođenja bila teška oko 2,9 kilograma i dugačka oko 50 centimetara. Ema drži rekord najduže zamrznutog embriona koji je kasnije rođen.

Tina i njen muž su odlučili da potražite pomoć u Nacionalnom centru za donaciju embriona u Noksvilu u kom se nalaze embrioni koje njihovi biološki roditelji nisu iskoristili. Centru su donirani embrioni iz svih 50 američkih saveznih država kao i iz stranih zemalja.

Vijetnam: Rođena beba teška 7,1 kilogram

foto: Shutterstock

Ema je kao embrion smrznuta u oktobru 1992. kada je njena majka Tina bila stara samo 18 meseci. Embrion je odmrznut u martu ove godine i umetnut u matericu dva dana kasnije. Bračni par Gibson koji ne može da ima decu, jer Bedžamin pati od cistične fibroze, razmišljao je o usvajanju deteta pre nego što je pristao na "usvajanje embriona".

- Ema je slatko čudo. Izgleda savršeno - rekao je Bedžamin.

- Taj embrion i ja smo mogle biti najbolje prijateljice - rekla je Tina.

U centru navode da 49 posto vantelesnih oplodnji završi rođenjem. Oko tri četvrtine doniranih embriona preživi zamrzavanje i proces otapanja. Džefri Kinan, medicinski direktor centra kaže kako imaju privilegiju da pomažu parovima da postanu roditelji.

- Nadam se da će ova priča podstaknuti ostale da doniraju "ostavljene" embrione porodicama koje ih žele - rekao je Kinan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs