Pitajte lekara

Odgovor našeg ginekologa: Trudna sam, imam nesnosne bolove, gastritis i kilu na želucu!

Na pitanje naše čitateljke odgovorila je dr Vesna Tešić, ginekolog Doma zdravlja Jedro - MediGroup
Trudnoća
10:42h Autor:
Odgovor našeg ginekologa: Trudna sam, imam nesnosne bolove, gastritis i kilu na želucu!

Ukoliko vas nešto muči, postavite pitanje lekarima MediGroup-e: Doma zdravlja Bulevar, Doma zdravlja Jedro i Doma zdravlja Dr Ristić. Više o tome saznajte OVDE.

Pitanje za ginekologa:

Pozdrav,Imam jedno jako bitno pitanje na koje vas molim da mi odgovorite i na taj način pomognete. U devetom mesecu trudnoće sam i imam veliku količinu kiseline i jake bolove u predelu zeluca zbog kojih sam primorana da povratim sve što pojedem jer samo na taj način uspevam bol makar malo da umanjim i sprečim kiselinu da mi se vraća.Ti neizdrživi bolovi su počeli od sedmog meseca trudnoće i od tada ne posustaju. Od 2013. godine mi je dijagnostikovan hroničan gastritis i kila na zelucu. Pila sam od lekova rupurut i gelusil lak, ali nažalost ništa mi nije pomoglo. Da li su ti bolovi vezani za trudnoću ili je možda zeludac problem? Napominjem da su bolovi nekad toliko neizdrživi da ne znam šta da radim sa sobom. Boli mnogo kada je zeludac prazan, a još više kada je pun. Kako sebi da pomognem?

Unapred zahvalna!

Odgovor našeg ginekologa: Poštovana Majo, probleme koje imate, a po opisu koji ste dali, nisu posledica trudnoće u parvom smislu te reči. Jedino položaj bebe može da u tom periodu vrši pritisak na okolne organe i da pogoršava već postojeće probleme koje imate. Bilo bi dobro da se javite svom gastroenterologu, što pre kako biste sebi olakšali tegobe. Pozdrav.

dr Vesna Tešić, ginekolog Doma zdravlja Jedro - MediGroup

Napomena: Odgovori lekara nisu zamena za odlazak na pregled, dijagnozu ili terapiju, niti medicnsku konsultaciju. Isključivo su informativnog karaktera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs