Iz prve ruke

Porođaj kod kuće je noćna mora: Bilo je to najgore iskustvo u mom životu! (FOTO)

Ona se porodila kod kuće, imala je sve potrebno, ali desile su se nepredviđene stvari i od divnog iskustva stvorile užasno
Trudnoća
15:24h Autor:
Porođaj kod kuće je noćna mora: Bilo je to najgore iskustvo u mom životu! (FOTO)
Foto: Shutterstok

Početkom decembra 2014. godine objavljene su fotografije napravljene tokom mog porođaja kod kuće, a zajedno sa njima i tekst o tome kako je fotograf doživela moj porođaj. Da, da, da. Dala sam joj dozvolu da ih objavi. Nisam znala kakav će komentar uz njih dati. Dugo sam razmišljala pre nego što sam donela odluku da joj dozvolim da ih objavi, znala sam da će fotografije izazvati svakakve reakcije. Želela sam da joj pružim priliku da se probije, jer je veoma talentovana i želim joj sve najbolje. U početku se nisam upuštala u raspravu u komentarima slika. Ali to nije potrajalo, nekako su me uvukli u raspravu. Ubrzo sam shvatila da postoji mnogo sjajnih mama koje su imale iskustvo slično mom.

Ja NISAM zadovoljna kako je moj porođaj kod kuće protekao. Bilo je grozno. Užasavajuće. Strašno. Traumatično.

To bio najgori dan u mom životu.

Moje dete je moglo umreti. Ja sam mogla umreti.

Tužna priča doktorke rasplakala Srbiju: Kako sam porodila Milicu!

Posle porođaja nisam se osećala kao pobednik, iako su me mnogi na porođaju tako nazivali. Nisam se osećala kao žena, niti me je to iskustvo osnažilo. Na mom porođaju niko nije bio heroj. Nisam bila hrabra.Lagali su me, manipulisali mnome. Informisani pristanak? Haha. Važi.

Po porođaju osećala sam se slomljeno, potučeno, prevareno. Osećala sam se kao da nikome u toj sobi nije bilo stalo do onog najvažnijeg: do dobrobiti i bezbednosti mog deteta.

Odlučila sam se na porođaj kod kuće želeći savršeno iskustvo – ono što sam videla na fotografijama tuđih porođaja kod kuće. Želela sam da budem lepa mama, koja se sa osmehom na licu porađa, ležeći u bazenu sva glamurozna i srećna. Zaista sam verovala da radim najbolju stvar za svoje dete. Rečeno mi je da je to bezbedan način porođaja. Rečeno mi je da je rizik zanemarljiv. Da se ništa loše ne može desiti jer treba da VERUJEM POROĐAJU ako nešto i pođe po zlu, da ćemo to znati satima unapred što je sasvim dovoljno vremena da stignem u bolnicu. Sve sam uradila kako mi je rečeno.

Čudo rađanja: Evo kako se mamino telo menja da bi beba došla na svet! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs