Ne paničite

Neobični simptomi trudnoće: Trudnički snovi, krvarenje desni, dubok i hrapav glas

Većina retkih simptoma drugog stanja je potpuno bezazlena za zdravlje majke i bebe, ali činjenica da ih veliki broj budućih majki ne iskusi čini ih pomalo zastrašujućim
Trudnoća
17:58h Autor:
Neobični simptomi trudnoće: Trudnički snovi, krvarenje desni, dubok i hrapav glas
Foto: Thinkstock

Ukoliko ste tokom trudnoće imali problem s nosem, desnima, glasom, snovima, kožom i slično, nema razloga za strah, prenosi Yumama.com.

Većina retkih simptoma drugog stanja je potpuno bezazlena za zdravlje majke i bebe, ali činjenica da ih veliki broj budućih majki ne iskusi čini ih pomalo zastrašujućim. Lista svih neobičnih "pratilaca" drugog stanja je poduža, a mi vam predstavljamo nekoliko na koje su se mame žalile.

OVDE saznajte istine i mitove o začeću.

Trudnički snovi

Ovi snovi deluju prilično realno, zbog čemu umeju da budu veoma zastrašujući. Ponekad su toliko realistični da imate osećaj da se to zaista događa, dok su nekad toliko čudni i bizarni da ste, dok sanjate, svesni da je sve samo san.

Curenje nosa

Ovaj simptom nije naročito redak, ali je zabrinuo veći broj trudnica. Zbog promenjenog rada hormona, sluzokoža nosa ponekad otekne i pojačava se proizvodnja sluzi.

Koje su prednosti trudnoće nakon 30. godine saznajte OVDE.

Krvarenje desni

Tokom trudnoće, protok krvi je brži, a u drugom stanju se ponekad javlja i periodontitis, zbog čega su desni tada podložnije bakterijama.

Dubok i hrapav glas

Potpuno je normalna pojava da trudnicama oteknu glasne žice, što privremeno menja boju glasa. Ova neobična pojava može potrajati i do porođaja.

OVDE pročitajte stvari koje se ne govore trudnicama.

Krvarenje iz nosa

Baš kao i u slučaju curenja, ova neobična pojava dešava se zbog hormonskih promena.

Promene na koži

Ukoliko vam je koža mestimično tamnija ili crvena ili vam se na stomaku pojavila tamna linija (linea negra), ne brinite. To su potpuno normalni simptomi trudnoće.

Majčinstvo je zarazno - žene se odlučuju za bebu kada i njihova prijateljica rodi. OVDE saznajte više o tome.

Otekla stopala

Ovaj relativno poznat simptom može biti potpuno bezazlen, ali nije nemoguće ni da je pokazatelj preeklampsije.

Često odlaženje u kupatilo

Ukoliko ste slučajno ispustili gas ili primetili inkontinenciju (nevoljno mokrenje) prilikom smejanja, kijanja ili kašljanja, nema razloga za brigu.

Kako stres utiče na pol deteta saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs