Pročitajte

Neverovatne priče o kućnim ljubimcima: Oni su u najtežim uslovima pronašli put do kuće!

Ovo bi ujedno trebalo da bude podstrek svim vlasnicima koji su izgubili svoje ljubimce da nikada ne prestaju da se nadaju da će se on jednog dana vratiti

Ljubimci
Autor:
Foto: Profimedia

Veza između čoveka i njegovog ljubimca ponekad je toliko jaka da svaku nevolju koja zadesi našeg ljubimca, doživljavamo kao svoju. Oni koji nemaju ljubimce sigurno će pomisliti da preterujemo, ali pitajte svakog odgovornog vlasnika i daće vam isti odgovor – moj ljubimac je član moje porodice! Izgubljene životinje ne umeju da koriste GPS, ili mape, već se u pronalaženju puta do kuće rukovode jedino čistom ljubavlju.

 

Danas vam donosimo 6 priča o ljubimcima koji su se izgubili, bili kilometrima daleko od svojih najdražih, i nakon nekog vremena uspešno pronašli put kući. Ovo bi ujedno trebalo da bude podstrek svim vlasnicima koji su izgubili svoje ljubimce da nikada ne prestaju da se nadaju da će se on jednog dana vratiti…

 

Buster

 

Pas došao kući nakon teške operacije: Njegov susret sa vlasnikom će vam naterati suze na oči! (VIDEO)

foto: Profimedia

Ovaj pastirski pas nestao je nakon što je apokaliptični uragan Sendi 2012. godine pogodio Kvins. Bustera su spasioci pronašli i smestili u prihvatilište za zbrinjavanje pasa. Životinja je u prihvatilištu bilo mnogo pa su neki odmah morali biti uspavani.

 

Pre nego što je došao na red za uspavljivanje, Bustera je prepoznao jedan radnik prihvatilišta koji je brzo kontaktirao njegove vlasnike. Na svu sreću, Buster je izbegao ono što mu se spremalo i uspešno je vraćen kući.

 

Baki

 

10 razloga zašto su mešanci bolji od rasnih pasa: Nemaju plavu krv, ali znaju i više da vole!

foto: Shutterstock

Mark Veles živeo je sa svojim psom u naselju u Južnoj Karolini, koje je u jednom momentu donelu odluku da u kraju nikome nije dozvoljeno da drži pse. Mark je tada uzeo Bakija i odveo ga u kuću svog oca u Virdžiniju. Baki nije mogao da podnese promenu, pa je pobegao iz svoje nove kuće.

 

On je hodao 800 kilometara prema Južnoj Karolini kako bi se vratio kući. Naravno, nije imao mapu, niti je imao putokaz, pa je skrenuo sa puta i zalutao. Usput se sprijateljio sa žutim labradorom po imenu Hana, čiji je vlasnik očitao Bakijev čip na kome je bilo ime vlasnika Marka. Kontaktirao ga je, pa je Mark brzo došao po svog psa. Nova politika komšiluka je prekršena i Mark i Baki su ponovo bili zajedno!

 

Lejdi

 

Usnuli pas počeo da pada: Zbog reakcije mačke ćete plakati od smeha! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Porodica Rajsgraf povela je svog psa po imenu Lejdi na odmor pored jezera u Minesoti. Lejdi je volela da se igra po šumi, ali bi se uvek vratila nakon sat, dva jurnjave. Ipak, jednom je otišla i dugo se nije vraćala. Vlasnici su se zabrinuli, ali im je u tom trenutku javljeno da je u šumi pored jezera izbio požar i da hitno moraju da se evakuišu sa jezera. Napustili su jezero, bez bilo kakve informacije o svom psu…

 

Nakon dve nedelje, porodica je bila u svom domu u Dalutu, koji je udaljen 160 kilometara od jezera, kada je zazvonio telefon. Žena sa druge strane linije pitala ih je da li su vlasnici psa po imenu Lejdi, koga je upravo pronašla ispred svoje kuće u Dalutu. Broj telefona i ime psa nalazili su se na čipu psa, pa je i ona ubrzo vraćena kući, nakon što je sama prepešačila 160 kilometara do svog grada.

 

Holi

 

Najdruželjubiviji pas na svetu: Lulu je s razlogom postala hit na internetu! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Vlasnici mačke Holi bili su na odmoru dok ih je ona čekala kod kuće. Kada se jedne večeri začuo pucanj vatrometa Holi je u strahu pobegla od kuće. Vlasnici su se vratili sa letovanja, ali od Holi nije bilo ni traga ni glasa. Dva meseca bezuspešno su je tražili, a onda su počeli da gube svaku nadu.

 

Tek posle dva duga meseca Holi se pojavila u dvorištu svojih vlasnika. Gde je bila i šta je radila za to vreme niko nikada neće saznati, ali jedno je sigurno, nakon dvomesečne avanture Holi nikada više nije napustila svoju porodicu!

 

Nova

 

Kako nam psi pokazuju ljubav: Ako vaš ljubimac radi ovo, beskrajno vas voli!

foto: Shutterstock

Su je krenula iz Baltimora u Kaliforniju kako bi svom bratu pomogla da se useli u svoj novi dom. Sa sobom je povela svojih 5 mačaka. Kada je stigla i raspakovala se, Su je shvatila da jedna njena mačka nedostaje. Maca Nova bila je uplašena promenom teritorije i zalutala je po neprepoznatljivom kraju.

 

Su ju je svuda tražila, ali je uskoro morala da se vrati u Baltimor. Godinu dana kasnije Su je ugledala Novu ispred svoje kuće u Baltimoru. Po mladežu u unutrašnjosti uva Su je shvatila da je to definitivno njena mačka! Samo oni koji dobro poznaju kartu Amerike shvatiće koliko je ova priča neverovatna – Nova je prošla skoro celu zemlju kako bi se vratila kući!

 

Džindžer

 

Kako odabrati psa koji odgovara tvom karakteru i životnom stilu: Nije samo važno da li je sladak! (FOTO)

foto: Profimedia

Džimijeva bivša žena dobila je nakon razvoda starateljstvo nad njihovim basetom Džindžerom 2003. godine. Deset godina Džimi se pitao da li da sebi nabavi drugog psa, ali nikako nije mogao da preseče i donese odluku. Svaki kontakt sa bivšom ženom je izgubio zbog neprijatnih sećanja, pa je bio prinuđen da zaboravi i na psa.

 

Kada je konačno shvatio da je spreman da udomi psa, počeo je da lista oglase za udomljavanje pasa. Ne jednoj slici video je poznatu njušku! Pretpostavljate ko je bio na fotografiji? Naravno, Džindžer!

 

Iako su se godine videle na njegovom licu, Džimi je i dalje mogao da prepozna svog starog prijatelja! Njihov susret nakon deset godina bio je veoma dirljiv, a Džindžer je tom prilikom Džimiju dao jedan mokar i lepljiv poljubac!

 

I zato, ukoliko ste izgubili ljubimca, nikada nemojte prestati da ga čekate da se vrati! Ne gubite nadu i nemojte prestati da verujete da će ga snaga vaše ljubavi ponovo dovesti pred vaša vrata!

 

Naravno, savetujemo sve vlasnike ljubimaca da svoje pse i mačke čipuju ili im okače ogrlicu na kojoj će pisati ime, prezime i broj telefona vlasnika, kako biste izbegli agoniju zvanu – nestali ljubimac!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...