Tuga

Misteriozna kutija stajala 7 dana na aerodromu: Osoblje se šokiralo kada su je otvorili! (VIDEO)

Osim broja karte, kutija je bila potpuno neobeležena. Nedostajali su podaci o pošiljaocu i primaocu, i nije bilo nikakvih dokumenata, tako da je ubrzo privukla pažnju osoblja aerodroma
Ljubimci 28.05.2017. - 18:56h Autor: virealno.com
Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon

Aerodromi su mesta stalnog pokreta. Svaki dan ogroman broj prtljaga i putnika prolazi kroz njih i ide na određene destinacije širom sveta – zato je jako bitno imati u vidu sumnjive pakete i aktivnosti.

 

Kada se misteriozna kutija pojavila na Internacionalnom aerodromu u Bejrutu, Liban, bez ikakvih oznaka osoblje ju je odmah primetilo. Kutija je bila 42 cm visoka sa nekoliko rupa na stranama. Pošiljka je bila namenjena za Siriju. Osim broja karte, kutija je bila potpuno neobeležena. Nedostajali su podaci o pošiljaocu i primaocu, i nije bilo nikakvih dokumenata, tako da je ubrzo privukla pažnju osoblja aerodroma.

 

Spasili meče iz šumskog požara: Ono što je usledilo niko nije očekivao! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon
Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon

Sedam dana je kutija bila na aerodromu. Konačno, sudija je dao dozvolu da se ona otvori… ali niko nije mogao ni da zamisli šta će biti unutra. U maloj drvenoj kutiji bila su 3 živa mladunčeta sibirskog tigra – dehidrirani, gladni, inficirani crvima i prekriveni vlastitim urinom.

 

"Ništa nije ostavljalo utisak da kutija sadrži tigrove ili bilo koje životinje", rekli su iz organizacije za prava životinja u Libanu.

 

Tri mladunčeta tigra su letela iz Ukrajine i verovatno su bila namenjena za prodaju zoološkom vrtu u Siriji.
Nakon ovog strašnog otkrića, organizacija za zaštitu životinja iz Libana je zahtevala da se životinje predaju njima – i zbog slabog zdravlja tigrova, sudija je odredio da se tigrovi puste.

 

Ljubav ne poznaje granice i rase: Dobroćudni orangutan odgaja tigrove! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon
Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon

Ista organizacija je odmah poslala veterinare da pregledaju tigrove. Nisu bili vakcinisani i samo jedan od njih je imao mikročip – uprkos činjenici da svi moraju imati čipove da bi bili transportovani.

 

Sa ljubavlju i brigom njihovo zdravstveno stanje se popravilo – ali je situacija bila riskantna. Sibirski tigrovi koji su obeleženi od strane IUCN organizacije kao ugrožena vrsta su sve više traženi na crnom tržištu i zoološki vrt u Ukrajini koji je prodao tigrove je zahtevao da se oni vrate njima.

 

Lutalica bežala iz azila svake noći: Spasioci se rasplakali kada su saznali gde ide! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon
Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon

"Velike mačke vrede desetine hiljada dolara na crnom tržištu. Vlasnik se bori da ih vrati nazad, a mi se borimo za tigrove i poštovanje zakona", rekli su iz organizacije za zaštitu životinja.

 

Početak maja je doneo dobre vesti: vlasti u Libanu su odlučile da tigrovi neće biti poslati njihovim vlasnicima ako se ne obavežu da će ostati u kontaktu sa organizacijom za zaštitu životinja iz Libana.

 

Pas bio u lancima 10 godina: Kada su ga oslobodili, nije znao šta ga je snašlo! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon
Foto: Printscreen Facebook / AnimalsLebanon

"Hvala vam za svu vašu pomoć koja je bila potrebna da uspemo u ovome. Mnogi ljudi su učestvovali u tome i uspeli smo da sprečimo prodaju tigrova na crnom tržištu", rekla je organizacija.

 

Preostala je samo još odlukla da li će poslati tigrove u utočište. Pogledajte ovaj video da biste saznali više o ovim tigrovima:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs