KUĆNI LJUBIMCI

DELUJU NA LJUDE KAO ANTISTRES TERAPIJA: Ovi psi teraju negativnu energiju, vlasnike vole više nego sebe! (FOTO)

Ako želite da udomite kućnog ljubimca, razmislite o ovim rasama

Ljubimci
Autor:
DELUJU NA LJUDE KAO ANTISTRES TERAPIJA: Ovi psi teraju negativnu energiju, vlasnike vole više nego sebe! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Svaki pas, bez obzira na to da li je u pitanju mešanac ili čistokrvna rasa, svom vlasniku može da bude poput "antistres" terapije, a neke pasmine posebno su poznate po tome što na ljude deluju poput tablete za smirenje. Evo o kojim rasama je reč:

1. Zlatni retriver i labrador retriver

Koliko zlatni retriveri i labrador retriveri deluju umirujuće na čoveka govori činjenica da se te pasmine najčešće koriste u terapijske svrhe i kao psi vodiči i tragači. Izuzetno odani, inteligentni i laki za treniranje, retriveri su najsrećniji kada su u društvu čoveka i pravi su primer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe.

2. Mops

Neki će reći da nije tipična slatkica, ali ovaj mališan osvaja svojim šarmom, razigranošću, poslušnošću i pameću. Ovaj simpatični psić voli pažnju i biće vaš uvek veran pratilac. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja. Ko može da odoli toj ljupkoj zgužvanoj njuškici i veseloj naravi - ma, mops jednostavno zove na maženje!

Mops, pas, kuče, Kućni Ljubimac
foto: Shutterstock

3. Koker-španijel

Pripadnici ove rase obožavaju decu, a poznato je da se lako povezuju s decom s mentalnim i emocionalnim problemima. Pa čak i njihova duga, svilenkasta dlaka može da delovati umirujuće. Koker-španijele lako je trenirati, teško ih je preplašiti i izrazito su voljni da udovoljavaju vlasniku. Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični pratioci kada odlazite negde na odmor, a zapravo ih lako možete voditi bilo gde sa sobom.

4. Jorkširski terijer

Prema priči, tokom Drugog svetskog rata doktor Čarls Mejo vodio je sa sobom jorkširskog terijera u obilazak ranjenih mornaričkih oficira. "Jorki" je delovao vrlo pozitivno na vojnike i podigao im raspoloženje, i postao prvi terapeutski pas. Dokazano je da jorkširski terijer pomaže i kod teskobe zahvaljujući tome što ima sposobnost stvaranja vrlo čvrste povezanosti s čovekom.

5. Jazavičar

Samo pogled na ovog preslatkog malog veseljaka dugog tela i kratkih nogu dovoljan je da nam izmami osmeh na lice, a njegova vrckava narav oraspoložiće vas i umiriti i nakon najnapornijeg dana. Jazavičare krasi zaštitnička narav i velika želja za maženjem, a ovi psići čvrsto veruju da su ravnopravan član svoje ljudske porodice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs