UBEDLJIVO NAJINTELIGENTNIJI

PSI SU NAJINTELIGENTNIJA BIĆA, A OVIH DESET RASA SU VAN KONKURENCIJE: Prepametni - niko im nije ni do kolena!(FOTO)

Za ovih deset rasa kažu da su inteligentni van svake konkurencije.

Ljubimci
21:57h Autor:
Foto: Shutterstock

Psi su jedna od najinteligentnijih životinja na svetu. Dok svi psi čine dobre prijatelje, neki su, hm, više slatko izgubljeni od drugih. Ali kad smo kod podobnosti za rad i dresuru neki tipovi odskaču od drugih.

Ovo su deset najinteligentnijih pasa:

1.Border Koli

Border koli je radna i pastirska rasa pasa razvijena u anglo-škotskom regionu za čuvanje stoke, a posebno ovaca. Ovaj pas je dobio ime po oblasti, dolini Borders.

2. Pudla

Standardna pudla je vrlo inteligentna i jedna od rasa koje je najlakše trenirati. Zvanično se može naći u tri veličine i ima krzno kao ženska bunda. Pudle veoma brzo i lako uče, što ih je učinilo i atrakcijm u mnogim šou programima i i cirkusu, tokom prošlog veka.

3. Nemački ovčar

Nemački ovčari su izuzetno inteligentni, hrabri i imaju snažni zaštitnički instinkt. Nemački ovčari zadovoljno služe kao policijski psi, kao psi vodiči slepih, psi koji pomažu u medicinskim slučajevima I terapijski psi, tako da ne čudi da stalna poslušnost dolazi kao osobina rase.

4. Zlatni retriveri

Zlatni retriver je pas koji obožava kontakt sa ljudima, članovima porodice, posebno sa decom. Uživa u kućnoj atmosferi. Vesele je naravi i beskrajno odan svom vlasniku, spreman da se oduševljeno odazove svakom njegovom pozivu i da mu se u potpunosti posveti.

5. Doberman

Doberman je pas nastao mešanjem više rasa pasa , izuzetno su odana i neustrašiva rasa. Neverovatno su izdržljivi i vole da rade. Neki mogu biti prilično mirni, pa čak i rade kao terapeutski psi u bolnicama!

6. Šetlandski ovčar

Poreklo verovatno vodi od škotskog ovčara prenetog na Šetlandska ostrva. Tamo je ukršten s jakinom, danas nepriznatom islandskom rasom psa, a lepo oblikovan u 18. veku. Veoma su druželjubivi, radoznali i lako i brzo usvavaju komande!

7. Labrador retriver

Labrador se smatra za najpopularniju rasu pasa na svetu . Prepuni ljubavi ,privrženi i strpljivi. Zbog svoje dobre ćudi i ljubavi prema deci i drugim psima, spada među vrlo popularne porodične pse. Spadaju u ekstremno inteligentne rase, koje bez ikavih problema usvavaju i preko 50 komandi.

8. Papilon

Papilon je zapravo vrlo opasniji nego što izgleda. Neke bi moglo da iznenadi da se papiloni smatraju jednim od najprivrženijih rasa. To je još jedan vrlo inteligentan pas, kojeg je jako lako dresirati.

9. Rotvajler

Rotvajler je pas koji je prvenstveno uzgojen kao radni pas, kao terač krupne stoke i za vuču kolica. I danas se koristi kao pas čuvar, ovčar, ali i kao službeni pas od strane policije, vojske i drugih sigurnosnih agencija.

10. Australijski stočarski pas

Australijski stočarski pas je vrlo aktivna rasa , širokih su pogleda, raznovrsnih sposobnosti i ponašaju se vrlo zaštitnički prema svome vlasništvu, uključujući ljude!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...