TRIK KOJI DAJE REZULTATE

OČISTITE OČAS POSLA DLAKE OD KUĆNIH LJUBIMACA: Najefikasniji načini za čišćenje nameštaja!

Dlake koje ostavljaju ljubimci za sobom znaju da zadaju glavobolje, ali i za to postoji rešenje

Ljubimci
Autor:
Foto: Shutterstock

Naročito veliki problem zadaju psi sa dugačkom dlakom. Pitali smo eksperte kako olakšati život ukoliko u stanu imate ljubimca.

Nabavite odgovrajuću četku

Pronađite odgovarajuću četku kojom ćete skinuti što više dlaka prilikom četkanja. Što manje dlaka ostane na njihovom telu, to će se manje i linjati. Raspitajte se u prodavnicama koje su specijalizovane za kućne ljubimce koja četka im najviše pogoduje.

Redovno kupajte psa

Još jedna stvar koja može smanjiti opadanje dlaka je kupanje. Masirajte psa prilikom šamponiranja, jer ćete tako podstaći opadanje svih nepotrebnih dlaka. Osim uklanjanja viška dlaka, redovno kupanje vašeg ljubimca čisti od dodatne prašine i prljavštine koja se nakuplja na krznu.

Zašto je morsko prase idealan kućni ljubimac: 5 razloga da se još više zaljubite u neodoljive glodare!

foto: Shutterstock

Metoda za najefikasnije čišćenje nameštaja

Za drveni i kožni namještaj je dovoljna mikrofiber krpa. Ona u jednom potezu može pokupiti sve dlake sa namještaja, ali nameštaj od ostalih materijala je potpuno druga priča kada je u pitanju čišćenje dlaka.

Postoji nekoliko stvari koje vam mogu pomoći ukloniti dlake s namještaja:

Prva stvar koju možete pokušati su gumene rukavice. Stavite rukavicu na ruku i pređite preko nameštaja. Tako ćete stvorit statički elektricitet koji će učiniti da dlaka počne da se lepi za rukavicu.

Druga opcija slično funkcioniše, a u pitanju je četka za brisanje prozora. Četkom pređite preko nameštaja i dlake bi trebale da počnu da se lepe za nju.

Poslednja opcija je roler koji skuplja dlake. U svakoj prodavnici za kućne ljubimce ćete je naći. S pravim rolerom možete da dohvate i skrivene dlake iz teško dostupnih mesta na namještaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...