Zabavno i lako

Napravite sami snežnu kuglu

Obradujte decu snežnom kuglom sa novogodišnjim i božićnim detaljima, a postupak je vrlo jednostavan
Enterijer
11:18h Autor:
Napravite sami snežnu kuglu
Foto: Thinkstock

Snežne kugle su zabava i za decu i za odrasle. Postoje u različitim veličinama, najčešće sa novogodišnjim i bižićnim motivima.

Evo kako da na jednostavan način napravite i vi vašu snežnu kuglu i obradujete vaše najmilije. Za izradu kugle su potrebni: tegla ili staklena posuda sa poklopcem, prokuvana i ohlađena voda (može i destilovana voda), glicerin, šljokice ili kuglice stiropora ili veštački kristali snega, silikonski gel, mala figura, postolje, nešto veće od poklopca na kojem će stajati kugla, lepak.

Staklenu kuglu oprati i dobro osušiti pre početka izrade. Prvo, lepkom pričvrstiti figuricu za unutrašnju stranu poklopca. Teglu napuniti do vrha vodom. Dodati nekoliko kapi glicerina ili količinu supene kašike, a zatim ubaciti šljokice. Poklopcem zajedno sa figurom zatvoriti teglu, dobro stegnuti i ako je potrebno dodatno osigurati silikonom. Gotova kugla se može zalepiti na postolje ili ukrasni stalak.

SavetiIzabrati teglu neobičnog oblika, ako već nemate okruglu. Glicerin je gusto ulje koje se može kupiti u svakoj apoteci. On će dati tečnosti u kugli dodatnu gustinu i tako usporiti šljokice da odmah padnu na dno kugle. Umesto vode može se sipati čisto, bezbojno ulje, ali voditi računa da ne bude suviše viskozno. U tečnost se, po želji, može dodati i boja.

UpozorenjePoklopac mora dobro da dihtuje, da tečnost ne bi curila. Lepak treba da je vodootporan. Šljokice ne bi trebalo da budu suviše sitne da ne bi plutale po površini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs