Izaberite pravu

Povećajte efikasnost na poslu: Ove boje treba da vam bude kancelarija kako biste bolje radili!

Ukoliko nameravate da povećate produktivnost u kancelariji bilo bi poželjno da se upoznate s psihologijom boja koja može uvećati vaše mogućnosti

Enterijer 17.12.2017. - 16:30h Autor: bizlife.rs
Foto: Shutterstock

Boje imaju velik uticaj na radnu atmosferu i produktivnost, a uz to će njihov izbor uticati i na emocije, ponašanje i poslovne ciljeve, stoga dobro pripazite u kakvoj kancelariji radite.

 

Ako vam je cilj da povećate produktivnost, bilo bi i više nego potrebno poznavati psihlogiju boja, pa evo glavnih energetskih karakteristika boja.

 

Tople boje, poput narandžanste, crvene i žute mogu izazvati osećaj topline koji nije realan, dok hladne boje kao što su plava, zelena i svetlo ljubičasta uzrokuju osećaj niže temperature. Na ovaj način možete uštedeti troškove termoregulacije.

 

Bela boja - ova boja je simbol za profesionalizam i poslovnu i eleganciju. No, ovo nije boja koja će vas stimulisati, već će vaše misli učiniti konfuznim, a nivo koncentracije biće u osetnom padu.

 

Obratite pažnju: Vaša kancelarija utiče na zdravlje i nivo stresa

foto: Shutterstock

Crvena boja - blokira analitičko razmišljanje, tera ljude da deluju brže i energičnije, ali ta energija je veoma kratkog daha i samim time će se redukovati analitičko razmišljanje.

 

Narandžasta boja - asocira na kvalitet, a ujedno održava budnost i pojačava koncentraciju, pa je prilično omiljena u kancelarijskom okruženju.

 

Plava boja - boja poslovnog sveta, podseća na nebo i more, i ima moć opuštanja i smirivanja.

 

Zelena boja - podstiče kreativnost, navešće vas da bistrije razmišljate, a ujedno će i podići nivo vaše kreativnosti.

 

Žuta boja - boja koja se najređe koristi, jer se veruje da izaziva strah, anksioznost, mučnine i glavobolje. Ipak, odabirom prave nijanse ove boje vaš prostor možete učiniti pozitivnijim, sigurnijim i prijateljski nastrojenim.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs