Unesite toplinu i originalnost u svoj dom

Jastuk: Dekoracija koja menja prostor

Ako su garnitura za sedenje ili krevet jednobojni, sa ovakvim dodatkom dobiće potpuno nov izgled
Enterijer
23:08h
Jastuk: Dekoracija koja menja prostor
Foto: Shutterstock
1 / 6

Jastuke najčešće koristimo za spavanje. I tu nema ničeg neobičnog, jer dobar jastuk garantuje dobar san i odmor, ali njegov potencijal je mnogo veći. Dekorativni jastučići su jedan od najlakših načina da osvežite životni prostor.

Povratak u šezdesete

Psihodelični uzorci na haljinama nisu baš nosivi, ali ako takav dezen stavite na kauč, vaš dom će automatski postati mnogo zanimljiviji. Uzorci kakvi su dominirali šezdesetih godina osvežiće dnevni boravak neutralnih nijansi, a prednost je što možete da kombinujete više printova i boja odjednom jer neutralna baza to podnosi!

Rustično i neutralno

Kamene kuće, klupice i zidovi ne vole agresivne boje i uzorke. Zato se poigrajte neutralnim tonovima poput bež, smeđe i raznih nijansi bele kako biste dobili mesto za sedenje koje će retko kad biti slobodno. Za dodatnu dozu topline u domu, na sto stavite vazu sa cvećem.

Crveni akcenti

U neutralno obojenom prostoru sjajan izbor je crvena. Ova boja strasti, ljubavi i sreće odlično izgleda na bež, sivoj ili beloj pozadini. A kad vam dosadi, jastuk ćete lako presvući u neku drugu jastučnicu.

Sve u istoj boji

Ovo je zanimljivo rešenje za sobe dečaka. Dominantnu boju „provucite“ i kroz jastuk, koji ćete uklopiti sa ostalim nameštajem, a ćebence u istoj boji samo će pojačati utisak.

Vidljivi šavovi

Rustični stil voli pomalo grube teksture. Vidljivi šavovi su jedan od načina da svoje ukrasne jastučiće uklopite u takvo uređenje. Odlična stvar je to što ovakav jastučić možete napraviti i sami od filca i konca za samo jedno kišno poslepodne.

Plemenske šare

Za dašak egzotike i Afrike u domu, kombinujte pletene stolice i fotelje s jastučićima presvučenim jastučnicama s plemenskim uzorkom. Igrajte na sigurne kombinacije crne i bele, crvene i smeđe...

Raskoš tkanina

Ako je vaš enterijer više tradicionalan, s mnogo antikviteta, neka jastučići budu od raskošnih tkanina poput brokata, svile, zlatne i srebrne boje. S njima će prostorija biti mnogo toplija i modernija.
Dvostruka doza boje
Jastuci u jednoj boji su vam predosadni? Onda izaberite višebojne ili jastučiće s uzorkom u kom se ponavlja dominantna boja prostorije kako biste stvorili dinamiku, ali i dalje ostali elegantni.

Neonski detalj

Ako se bojite da zidove okrečite u jarku boju, a kupovina neonske sofe vam se čini kao propala investicija, slobodno izaberite neonske jastučiće koji će vašem trosedu, ali i celoj prostoriji dati razigrani ton. Birajte kontrastne boje, one koje jedna drugu naglašavaju.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs